GÜNDEM Haber Girişi : 10 Şubat 2015 09:16

İSTİFA İÇİN GÜN

İSTİFA İÇİN GÜN
2015 genel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte milletvekili adayları da ortaya çıkmaya başladı.

İSTİFA İÇİN GÜN

2015 genel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte milletvekili adayları da ortaya çıkmaya başladı.

7 Haziran'da milletvekili adayı olmak isteyen memurların bugün saat 17.00'ye kadar istifa etmeleri gerekiyor.

Gündeme damga vuran istşfalar ise  MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban AK Parti'den aday olabilmek için istifalarını sundu. Bu, buz dağının görünen yüzü. AK Parti'den aday olabilmek için istifa edeceği söylenen kamu görevlisi sayısının 500'leri bulacağı iddia ediliyor.
İLK DEFA BÖYLE OLUYOR
Aslında memurların milletvekili adaylığı için sıraya girmesi yeni değil. Geçmişte de bu hep yaşandı. Ama bu kadar fazla bürokratın istifa etmesi ve rengini belli edip iktidar partisine yönelmesi pek alışılmış bir durum değil. Bu durum son iki seçimdir daha fazla görünür oldu. Adaylık için istifa eden kamu görevlisi tekrar memuriyete dönebildiği için iktidarda olan parti vekillik hayali kuran memurların öncelikli tercihi oluyor. 2011 seçimlerinde istifa eden yaklaşık 300 kamu görevlisinin yüzde 80'i AK Parti'den aday olmak istedi. Kimisi aday olamadı, kimisi aday oldu ama ön sıralarda kendisine yer bulamadı. Ama partinin karar organlarına danışarak memuriyetten istifa eden şanslılar ise Meclis'e girmeyi başardı. Muhalefet partilerinden aday olmak için istifa eden kamu görevlileri de var ama o isimler işlerini garantiye alıp listeye girecekse bir güvence almışsa çoğunlukla istifa ediyor. Çünkü onların dönüşlerinde yaşayacakları sıkıntılar işin farklı bir boyutu.

VEKİL OLMANIN AVANTAJLARI

Peki bir kişi neden milletvekili olmak ister? Para, güç, hizmet, dokunulmazlık ya da hepsi. İşte vekil olmanın bazı avantajları:

* Dokunulmazlık zırhı

* Milletvekili, eş ve çocukları TBMM ile anlaşması olan tüm özel sağlık kuruluşlarından, estetik müdahaleler hariç, bila bedel yararlanıyor ve bu hizmet ömür boyu sürüyor.

* Aylık 15 bin lira maaş

* Güçlü iş bağlantıları

* Milletvekilliğinin en cazip yönlerinden biri statü. Milletvekili o ilin protokolüne dahil oluyor. Bakan olma, Meclis veya grup yönetimine girme şansını yakalarsa bu görevler ona kırmızı plakayla dönüyor.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.