GÜNDEM Haber Girişi : 20 Aralık 2023 10:01

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN MOBİL GÖÇ NOKTASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN MOBİL GÖÇ NOKTASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN MOBİL GÖÇ NOKTASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN MOBİL GÖÇ NOKTASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Mobil Göç Noktasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında İl Göç İdaresi Müdürü Aykut Alptekin’den bilgiler aldı.

 

İncelemeler sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan ;” İçişleri Bakanlığımızın, Göç İdaresi Başkanlığımızın göçmenlerle ilgili kapsamlı çalışmaları 81 vilayetimizde etkin bir şekilde yürütülmektedir. Valilik olarak bu konudaki çalışmaları ilimizde yakından takip ediyoruz. 19 Temmuz 2023  itibariyle düzensiz göçmenle mücadeleyi etkinleştirme maksadıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından ‘Mobil Göç Aracı’ uygulaması başlatıldı. Ilk etapta 5 büyük şehirde başlatılmıştı. Aralık ayının ilk haftasından itibaren 25 diğer büyükşehirde daha bu uygulama hayata geçirildi. Mersin'imize 6 Aralık 2023 itibariyle Mobil Göç Araçları tahsis edildi. Akdeniz ve Mezitli ilçelerimizde yoğunluk arz eden yerlerde bu görmüş olduğunuz araçları konuşlandırdık. Şu anda iki noktada bu araçlarımız hizmet veriyor. Buradaki amaç; düzensiz olduğundan şüphe edilen kişilerin kontrollerinin seri bir şekilde yapılmasını sağlamaktır.


Durumundan şüphe edilen kişi önce bu mobil araca davet ediliyor ilk etapta kimlik kontrolü yapılıyor. Kimlik ibrazında sıkıntı varsa veri tabanından parmak izi alınmak suretiyle taraması gerçekleştiriliyor ve bu tespitler neticesinde şayet yasal olarak ülkemizde kalmak için yasal hakkı yoksa geri gönderme merkezlerine seri bir şekilde yönlendiriliyor ve yurt dışına çıkışı sağlanıyor. 


Bununla birlikte İlimizde bulunup farklı bir ile kayıtlı ise onların da tespiti yapılıyor, bu hangi il ise oraya da nakli sağlanıyor. Burada amacımız; düzensiz göçle, düzensiz göçmenle mücadele etmek ve en seri şekilde tespitleri yapıp gerekli yasal işlemleri beraberinde sürdürmektir. İlimizde şu anda iki araç mobil olarak bu hizmeti veriyor. İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz bu konudaki iş ve işlemleri takip ediyor. Bu araçlarımızda  İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün personelleri görev yapıyor. 

 

Bu araçlarımızla verdiğimiz hizmetlerden önce  İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımızın sorumluluk bölgesine göre bu hizmetler İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde yapılıyordu. Artık mobil araçlarımızın sahada olması dolayısıyla daha pratik ,daha hızlı, daha etkin bir şekilde takip ve denetim yapma imkanına erişmiş bulunuyoruz. Bu süreçte İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz, İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımız işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmaya devam edecek. Düzensiz göç konusu yakından takip edilecek, herhangi bir aksaklığa,olumsuzluğa müsade edilmeyecek şekilde denetimler azami hassasiyetle sürdürülecek.” ifadelerini kullandı.

 

Bu ziyarete ; Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Göç İdaresi Müdürü Aykut Alptekin katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.