GÜNDEM Haber Girişi : 25 Ağustos 2015 10:34

LİSE OKUMAK İSTEYENLERE MÜJDE

LİSE  OKUMAK  İSTEYENLERE  MÜJDE
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDE BAŞLIYOR

LİSE  OKUMAK  İSTEYENLERE  MÜJDE

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ  YENİ KAYIT VE  KAYIT  YENİLEME İŞLEMLERİ     ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ  MÜDÜRLÜĞÜNDE BAŞLIYOR

 

            Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR   yaptığı açıklamada ,  Açık Öğretim Lisesi  tüm iş ve işlemlerini Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 2012/45 nolu  Genelgesi ve  yine  Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 15/01/2013  tarihli bu genelge kapsamında yürütülecek işlemlere ilişkin  açıklamalarında Halk Eğitimi Merkezlerinin  uhdesine verilmişti . Buna göre ,

             Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem kayıtları  YENİ KAYIT ,  2 Eylül? 2 Ekim 2015, KAYIT YENİLEME 14 Eylül-09 Ekim 2015 tarihleri arasında    Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce  yapılacaktır. 

 

 

  Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR   ,  Açık Öğretim Lisesine Kimlerin  Başvuru yapabileceklerini de açıkladı. Buna göre; 

 

Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise bizzat kendilerinin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze gelmeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

1- İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

2-Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

3-Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

4- Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

5-Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar. (Denklik belgesi ile Açık Öğretim Lisesine kayıt için başvuran öğrencilerin denklik belgesinde belirtilen düzeylere göre, ilköğretim veya ortaokul okulu mezunu veya lise ara sınıf öğrencisi olarak kaydı yapılır. Lise ara sınıf seviyesindeki öğrencilerin denklik belgesinde; toplam dönemi ve toplam kredisinin belirtilmiş olması gerekmektedir.)

.

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR   ,  Açık Öğretim Lisesine ilk Kayıt Başvurusu yapacakların şu evrakları getirmeleri   zorunludur.

A.    İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrenciler;

 

a) T.C. kimlik numarası beyanı (KİMLİK FOTOKOPİSİ),

b) Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5x6 cm. ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf,

c) İlköğretim Okulu veya Ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlar Diploma

Kayıp Belgesinin aslı ile), çıkma belgesi ya da denklik belgesinin aslı (2012 ve sonrasında

bitirenlerden, İlköğretim Okulu, Ortaokul ya da İmam-Hatip Ortaokulunu tamamladığını

gösteren belgenin aslı istenir),

d) Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren belgenin (makbuz) aslı,

e) Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (öğrenci tarafından ad ve soyadını yazarak imzalanacak.)

NOT: 2015 TEOG Sınavlarına göre, bir ortaöğretim kurumuna yerleşmiş, ancak Açık Öğretim Lisesi' nde öğrenimine devam etmek isteyenler, yerleştiği okuldan öğrenim durum belgesi alarak kayıt yaptırabilecekleri gibi, 8. Sınıfı tamamladıkları okuldan alacakları Tamamlama Belgesi ile de kayıt yaptırabileceklerdir.

B. Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılanlar;

 

a) T.C. Kimlik Numarası beyanı,

b) Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5x6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli

fotoğraf (fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik Numarası, ad ve soyadı yazılmış şekilde),

c) Tasdikname/Öğrenim Durum Belgesi ve Başarı Durum Belgesinin aslı (sınıf, dönem

notları ve haftalık ders saatlerini gösteren öğrenim belgesi),

d) Kayıt ücretinin ödendiğini gösteren belgenin aslı.

.

C. Yurt Dışında Öğrenim Görmüş Olanlar;

 

a) T.C. kimlik numarası beyanı,

b) Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5x6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf,

c) Eğitim Ataşeliklerinden veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınan, kredisi ve toplam dönemi yazılı denklik belgesinin aslı,

d) Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren belgenin aslı,

e) Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (öğrenci tarafından imzalanacak.)

 

D. Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı ancak öğrencilik durumu "silik" olanların başvuruları:

 

Sistem üzerinde öğrencilik durumu silik olan öğrencilerin evrakları kaydını alan okulda bulunması nedeniyle bu öğrencilerden evrak istenmeyecektir.

Yeni kayıt alacak müdürlükler bu öğrencilerin kayıtlarını sistemden Yeni Kayıt İşlemleri menüsü altındaki "Silik Öğrenci Aktifleştirme" butonundan yapacaklardır.

a) Öğrenci numarası ve TC Kimlik numarası beyanı,

b) Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren belgenin aslı.

 

E. Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname Alarak Ayrılanlar (Tasdiknameli Form C işlemi)

 

a) Öğrenci numarası ve T.C. kimlik numarası beyanı,

b) Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5x6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf.

c) Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdiknamenin aslı.

d) Kayıt ücretinin yatırıldığı gösteren belgenin aslı.

e) Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (öğrenci tarafından imzalanacak.)

 

F. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname almış öğrenci:

·    a) T.C. Kimlik No Beyanı,

·    b)Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5x6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf,

·    c)Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,

·    d)Mesleki Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdikname belgesinin aslı,

·    e)Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR   ,  Açık Öğretim Lisesine Kayıt Yenileme İşlemlerinin Nasıl Yapılacağı hususunda da şunları söyledi:

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, yılda 2 kez (III. Dönem sınavlarının 1. gününde 18 yaşından gün almış öğrenciler 3 kez) yapılan sınavlar için, girecekleri dersleri seçmek amacıyla Kayıt Yenileme işlemi yaparlar .

 Katılım bedelini ödemeyen, eksik ya da yanlış ödeyenlerin kayıt yenileme işlemi , sistem tarafından engellendiğinden  işlemleri yapılamamaktadır.

Kayıt yeniledikten sonra derslerinizi seçiniz. Sizin için yeni bir dönem açıldıktan ve bu dönem için öğrencilik durumunuz Aktif hale getirildikten sonra, öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçmeniz gerekmektedir.

Kayıt Yenileme Döneminde Kimler Kayıt Yenileme İşlemini Yaptırmalı?

İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik durumdaki öğrenciler kayıt yenileyebilirler. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine  Askerlik kanununda (1111 - 35 /c) yapılan değişiklikle  askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir dedi.

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR   ,  Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yatıracakları ücretler ile ilgili yaptığı açıklamada ; Yeni Kayıt yaptıracak/yenileyecek adaylar , kayıt alınan tarihler arasında 20,00 TL kayıt ücretini yatırmak için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankası'nın herhangi bir şubesine başvururlar. Ayrıca adaylar kaydı alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin vereceği hesaba da 5,00 TL yatırırlar.

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR   ,   2016? 2017   Eğitim - Öğretim yılında Açık Öğretim Lisesine  yeni kayıt yaptıracak ve kayıt yenileyecek her öğrenci sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır. Öğrenciler ders seçimlerini öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak www.aol.meb.gov.tr internet adresinden yapacaklardır.  Ders seçimi yapan öğrenci seçmiş olduğu derslere ait çıktıyı sistem üzerinden alarak Halk Eğitimi Merkezi  Müdürlüğümüzden  kitap çıktısıyla birlikte müracaat ederek kitaplarını alabileceklerdir.  Çeşitli sebeplerle  örgün ortaöğretime devam edemeyen  herkesi Açık Öğretim Lisesine bekliyoruz. Kayıtlı ve yeni kayıt  yaptıracak  tüm  öğrencilerimize başarılar dilerim Dedi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.