GÜNDEM Haber Girişi : 05 Mart 2015 11:44

Erdemli'de üniversitelilere dağcılık sporu eğitimi

Erdemli'de üniversitelilere dağcılık sporu eğitimi
Erdemli'de üniversitelilere dağcılık sporu eğitimi

Mersin Dağcılık Kulübü (MERDAK) yönetimi Mersin Üniversitesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu (UTİYO) Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu öğrencilerine dağcılık sporu eğitimi verdi.

UTİYO büyük Amfide gerçekleştirilen dağcılık sporu eğitimine MEDAK  başkanı Hüseyin Tunç, Dağcılık Federasyonu Eğitmeni Kazım Cıncık, kulüp yönetim kurulu üyesi Hasan Karabulut katıldı. Eğitime ayrıca Türkiye'nin en eski dağcılarından Muzaffer Erol Gez de katılarak bilgilerini aktardı.

Dağların gizemini keşfetmenin insana sonsuz huzur ve mutluluk verdiğini belirten Tunç, son yıllarda doğada yaşama ve doğa sporlarına ilginin hızla artmaya başladığını söyledi.

Tunç, UTİYO öğrencilerine  dağlara çıkıp özgürce haykırmak ve adranalin yaşamak   ve dağcılık sporlarına katılmak isteyenlerin mutlaka iyi bir eğitim almaları gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği eğitimde dağcılık sporuna gönül vermiş Türkiye'nin en yaşlı dağcılık sporu gönüllüsü Muzaffer Erol Gez de dağcılık sporu  ile ilgili bilgi ve yaşadığı tecrübe ve anılarını anlattı.

Dağcılık Federasyonu eğitimeni Hasan Karabulut'un  dağcılık sporu ile ilgili verdiği eğitimin ardından okul Müdürü Doç. Dr. Cemile Çelik  MERDAK yönetim kurulu üyelerine ve dağcılık sporu gönüllüsü Muzaffer Erol Gez'e teşekkür belgesi sundu.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.