GÜNDEM Haber Girişi : 15 Mart 2016 09:29

ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ KARAYAKUP MAHALLESİNDE İLK DEFA AŞÇILIK KURSU AÇTI

ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ  KARAYAKUP  MAHALLESİNDE İLK DEFA AŞÇILIK KURSU  AÇTI
ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ KARAYAKUP MAHALLESİNDE İLK DEFA AŞÇILIK KURSU AÇTI

ERDEMLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ  KARAYAKUP  MAHALLESİNDE İLK DEFA AŞÇILIK KURSU  AÇTI

       Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü   ilk defa Karayakup  Mahallesinde   aşçı usta öğreticisi  Talip İNAL öğreticiliğinde 23  kursiyerin katıldığı 2 ay sürecek  272 saatlik Aşçılık kursu  açtı. 

 Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ömer OKUR  yaptığı açıklamada , Halkın talapleri doğrultusunda çok çeşitli kurslar açtıklarını , hobi kursları yanında  meslek edindirme kursları açarak vatandaşlarımıza iş bulmalarında yardımcı oluyoruz.  Aşçı Çırağı kursumuzdakursiyerlerimiz , amatör veya profesyonel aşçılık yapmak üzere  ağırlama kültürünü, gıda bilgisini, hijyen  ve güvenliğini bilen, çorbaların, mezelerin, hamurlu, tencere, tava, fırın yemeklerinin, pilav, garnitür ve tatlıların hazırlanmasını, pişirme yöntemi ve süresi  konularında bilgi sahibi olan ve daha güzel yemek yapmak isteyen ev hanımları ile kendi işyerini açacak veya profesyonel anlamda aşçılık yapacak durumda olacaklardır. Kursiyerlerimize aşçı çırağı belgesi veriyoruz. Bu belgelerle çeşitli kurumlarda işe girebiliyorlar. Usta bir aşçının yanında çalışabiliyorlar. Böylece aşçılık mesleğinde yaşanan ara eleman boşluğunu kapatmak ve turizm bölgelerinden gelen eleman taleplerine cevap vererek iş sahibi olacaklardır.
           Karayakup  Mahallesi Muhtarı Ahmet ÖZGER de  yaptığı açıklama da  mahallemizde ikamet eden ve çoğunluğunu işsiz gençlerin oluşturduğu bayan ve erkeklerden  aşçılık kursu talebi oldu ben de muhtar olarak  Halk Eğitimi  Merkezi Müdürümüze müracaat ettim  ve ilk defa mahallemizde  aşçılık kursunu  açtık.  Çok faydalı oluyor  vatandaşımız  kursun   burada açılmasından  çok  memnunlar.  Halk Eğitim Merkezi  Müdürümüz  Ömer OKUR ve  kurs hocamıza  çok teşekkür ederim dedi.

Kursiyerler  Karayakup mahallesinin  Erdemli'ye  çok uzak  olduğunu  gidip gelmelerinin çok  zor olduğu için  kurslara  katılamadıklarını ancak aşçılık kursunun  evlerinin yanında açılmasından dolayı mutlu olduklarını  ve  alacakları belge ile  istedikleri  otel,  ,restoran, kafe, yemek firmaları  ve  lokantalarda   çalışarak işsizlikten kurtulacaklarını söylediler.  

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.