GÜNDEM Haber Girişi : 09 Nisan 2022 11:59

Erdemli’de kurulan Ahi sofrası esnaf ve bürokratları buluşturdu

Erdemli’de kurulan Ahi sofrası esnaf ve bürokratları buluşturdu

Erdemli’de kurulan Ahi sofrası esnaf ve bürokratları buluşturdu

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince Erdemli’de kurulan ahi sofrasına Erdemli ve Tömük’te kurulu meslek odası başkan ve yöneticileri tam kadro katılarak birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Ahi sofrasına, İlçe Kaymakamı Avni Kula, Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanı Vedat Uzunbağ, İlçe belediye başkan yardımcıları Niyazi Yıldız, Mehmet Topçu ve kamu kurumunun diğer temsilcileri de katılım göstererek, güç birliğine destek oldular.

 Erdemli Öğretmen evinde verilen iftar davetine Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanı Vedat Uzunbağ, Erdemli Belediye Başkan Yardımcıları Niyazi Yıldız, Mehmet Topçu, Erdemli Milli Eğitim Müdür vekili Niyazi Gürgan, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Kurt, Üsteğmen Mustafa Akgül, Vergi Dairesi Müdürü Mevlüt Altıntaş, Sanayi Sitesi Kooperatif başkanı Ali Öngel, Mersin Kahveciler Odası Başkanı Nihat Dağdelen, Mersin Berberler Odası Başkanı Doğan Gündüz, Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur, Mersin Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Hüseyin Yalın, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik ve yönetim kurulu üyeleri, Tömük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Erdemli Madeni Sanatkarlar Odasına Başkanı İsmet Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri, Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Güler ve yönetim kurulu üyeleri, kamu kurumun diğer temsilcileri ile çok sayıda esnaf ve sanatkarlar katılım gösterdi. 

İftar davetinin açılış konuşmasını yapan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı, Ahi geleneğinden gelen esnaf ve sanatkarların kurulan iftar davetlerinde birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilediğini belirtti. İftar davetlerinin esnafın sofrasını paylaştığı, gönül zenginliğini arttırdığı etkinlikler olduğunu kaydeden Başkan Dinçer, “ Bugün siz oda başkanları ve yöneticilerimizi kamu kurum temsilcileriyle dayanışmalarını kaynaşmalarını sağlamak amacıyla kurduğumuz iftar soframıza tüm oda başkanlarımız ve yöneticilerimiz katılımlarıyla bizlere güç verdiler. Sergilediğiniz bu birliktelik ve dayanışma için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Dinçer şöyle devam etti: “ Kurulan iftar davetlerindeki amacımız esnaf ve sanatkarlarımız ile ilçe bürokratlarımızı bir araya getirerek tanışıp kaynaşmalarını sağlamak. Hepimiz biliyoruz ki ramazanda kurulan iftar sofraları, birliğin dirliğin, beraberliğin ve paylaşmanın en anlamlı örneğidir. Ramazan ayının bereketi ile soframızı paylaşan başta sayın kaymakamımız, olmak üzere tüm katılımcılar ile oda başkanlarıma, yönetim kurulu üyelerine ve esnaf sanatkarlarımıza teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.