GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ocak 2015 13:08

ERDEMLİ BELEDİYESİ EMİTT FUARINDA ERDEMLİ'Yİ TANITTI

ERDEMLİ BELEDİYESİ EMİTT FUARINDA ERDEMLİ'Yİ TANITTI
İstanbul Tüyap Fuar Merkezinde Emitt 2015 Turizm Fuarı düzenlendi. 22-25 Ocak tarihleri arası düzenlenen ve Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı olarak bilinen fuarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi stant kurdu. Erdemli Belediyesi de kurulan st

ERDEMLİ BELEDİYESİ EMİTT FUARINDA ERDEMLİ'Yİ TANITTI

İstanbul Tüyap Fuar Merkezinde Emitt 2015 Turizm Fuarı düzenlendi. 22-25 Ocak tarihleri arası düzenlenen ve Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı olarak bilinen fuarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi stant kurdu. Erdemli Belediyesi de kurulan stantta Erdemli'yi tanıttı. Erdemli'nin turizmin başkenti olmaya aday bir ilçe olduğunu vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da fuarın Erdemli'nin tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

İstanbul BeylikdüzüTuyap Fuar Merkezinde düzenlenen Emitt 2015 Fuarına yurt içinden ve yurtdışından birçok katılımcı boy gösterdi. 4 gün süren fuarda Mersin'de ilçeleri beraber tanıtım yaptı. Fuarda Erdemli'yi Erdemli Belediyesi temsil etti. Erdemli'nin tanıtımına önem verdiklerini kaydeden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli'nin turizm değerlerinin ön plana çıkması için her fuara gideceklerini söyledi. Erdemli'nin gelişmesi ve çağdaş bir kent haline gelmesi için Erdemli Belediyesi olarak birçok hamleyi gerçekleştirdiklerini, şehrin bu manada altyapısını hemen hemen hazır hale getirdiklerini belirten Başkan Tollu, "bu saatten sonra hem bu altyapı hazırlıklarımızı sürdürüyor hem de ilçemizi tanıtmaya gayret ediyoruz. Artık Erdemli'mizin kabuğunu kırma vakti gelmiştir. Hâlihazırda bizler görevde olduğumuz süre içerisinde elimizden geldiğince ilçemizin tanıtımına büyük katkılar sunduk. Şimdi bunu daha da geliştirerek yapıyoruz. Erdemli bugün ülkemizin birçok yerinde bilinen bir isme kavuştu ve bu konuda Allah izin verirse ilçemizi bir marka haline getireceğiz" dedi.

Bu tür fuarların, Erdemli'nin tanıtılması adına önem teşkil ettiğini beyan eden Tollu, Erdemli'nin iyi bir turizm potansiyeline sahip olduğunun altını çizdi. Kızkalesi, Kanlıdivane, Olba Antik kentin bir kısmı, Adamkayalar, Ayaş Antik tiyatro gibi birçok tarihe sahip olduklarını ifade eden Tollu, ayrıca sahil ve kumsal bakımında Türkiye'nin en nadir bölgesinin Erdemli olduğunu dile getirdi. Erdemli'nin bir taraftan deniz ve güneş şehri olduğunu kaydeden Tollu, bir taraftan da yayla turizmi açısından da Erdemli'nin önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Fuarı ziyaret eden insanlara Erdemli'yi tanıtıcı kitap, broşür, rehber gibi tanıtıcı materyallerle birlikte Limonun başkenti sloganı ile Erdemli Limonu dağıtanErdemli Belediyesi, ayrıca turizmin başkenti olmaya da aday olduğunu gösterdi. Başkan Tollu, bundan sonraki çalışmaların bu hedef etrafında ilerleyeceğini belirtti. 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.