GÜNDEM Haber Girişi : 09 Mart 2015 11:08

AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
Ak Parti Erdemli Kadın Kolları Öğretmenevinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir proğram düzenledi.

Ak Parti Erdemli Kadın Kolları Öğretmenevinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir proğram düzenledi.

Proğrama Ak Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Nebi Bozkurt, Ak Parti Mersin Kadın Kolları Başkanı Mehri Bilgen, Erdemli İlçe Başkanı Serkan Tanrıkulu ve Ak Parti'li yöneticileri katıldı.

AK Parti Erdemli Kadın Kolları Başkanı Meral Sarı Yaptığı Konuşma'da ''Ak Parti Kadın Kolları olarak Türkiye'de 4 Milyonu aşan üye sayısıyla dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinin başında geliyor.

Mutlu bir toplum yakalamak istiyorsak toplumun her yerinde görev almalıdır..

Dünya Kadınla Güzel, Kadınla Anlamlıdır.  

Ayrıca bu günde Özgecan Kızımızı Rahmetle anıyor, Acılı Ailesine sabır diliyorum, Bir daha Özgecen'lar Ölmesin Anneler üzülmesin.

Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum'' dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Nebi Bozkurt ''Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın değerinin sadece bir güne sığdırılarak anlatılmasının mümkün olmadığının farkındayız. Kadın, aile ve toplum arasında önemli bir köprü görevi görmektedir. Kadının sosyal yapıya katkısı büyüktür. Bu nedenle aile kurumunda kadın, sadece çocuklarımızın topluma hazırlanmasında değil, ailede sağlıklı bir iletişim ortamının kurulmasında da etkilidir.

Yine 20.yüzyılın başında Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olmuştur.

İktidarımız süresince kadın erkek eşitliği, kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. Anayasa da değişiklik gerçekleştirdik. Anayasa'nın 10. Maddesine " Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür." Maddesini biz ekledik. Bayan çalışanların doğum iznini biz uzattık. Gelir Vergisi Kanununu hanımlarımızın lehine değiştirdik. Kadınlarımızın evde yaptıkları üretimi vergiden muaf hale getirdik. Bu ürünlerin pazarlanması, satışı konusunda kolaylık sağladık. Kadınların sorunlarını yılda bir kez hatırlayıp 364 gün unutanlardan olmamak için, kadınlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya devam ediyoruz. Bunun için de TBMM'de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurduk.

Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadın ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz. Kadınlarını ihmal eden, aşağılayan, öteleyen, dışlayan, kadınlarına ikinci sınıf varlık muamelesi yapan bir toplumun hiçbir alanda ilerlemesi mümkün değildir. Kadınların evde işyerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasının ruhen, vicdanen, ahlaken asla kabul edemeyiz. Şiddetin her türü cehaletle eş anlamlıdır. Biz bu cehaleti çocuklarımızı sevgi, saygı çerçevesinde ve Allah'ını,  peygamberini bilen vicdanlı evlatlar olarak yetiştirirsek yenebiliriz.

Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın Ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde bizlere büyük katkılar sağlayan ve destek veren Annelerimizin, eşlerimizin, bacılarımızın ve kızlarımızın kısaca ülkemizin ve dünyanın 8 Mart kadınlar gününü kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım'' dedi.

Kadın Kollarının düzenlemiş olduğu proğrama Erdemli'li kadınlar büyük ilgi gösterdiler.

Kayacı mahallesinden Ahmet Çalışkaner Mahallesinden 8 Mart  Dünya Kadınlar günü kutlamasına katılmak isteyenleri Erdemli Öğretmenevine getirerek Mahalleli kadınlara 8 Mart jesti yaptı.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.