ZİRAAT ODASINDAN SERTİFİKALI FİDAN SATIŞI

ZİRAAT ODASINDAN SERTİFİKALI FİDAN SATIŞI

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, EZO bünyesinde oluşturulan fidan üretim merkezinde turunçgil ve süs bitkileri fidanlarının sertifikalı satışlarının başlandığını bildirdi.

Narenciye ve süs bitkileri fidanlığında incelemelerde bulunan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, oda bünyesinde 3 dönüm arazi üzerinde oluşturulan fidanlıkta turunçgil çeşitlerinden ve süs bitkilerinden oluşan 20 çeşit fidan ürettiklerini söyledi.

Fidanların toprakla buluşacağı dönemlerde ise oda garantisinde satışlar yaptıklarını belirten Şahin, ''Sertifikalı ve garantili fidanlarımızı çiftçilerimiz talep ediyor bizlerde üretiyoruz. Odamıza bağlı 2 mühendisin kontrolünde üretilen fidanlarımız diğer özel fidan üretim merkezlerinden daha ucuza satışı yapılıyor.

Amacımız burada çiftçilerimize en uygun ve sertifikalı fidanla üretim yapmalarını sağlamaktır. Fidanlığımızda yıllık 20 bin fidan üretiyoruz. Bu kapasiteyi gelecek yıllarda arttırmayı düşünüyoruz. Limon, portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgil çeşitleri ile süs bitkilerinden almak isteyen vatandaşlarımızı fidanlığımıza bekliyoruz'' dedi.


Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.