ZAFER!

ZAFER!

Değerli Dostlar; Ağustos ayı tarihten günümüze “Zafer Ayı” olarak geçer. Onun için sizlerle “zafer” konusunu paylaşalım istedim.

Zafer sözlükte; savaşta kazanılan kesin başarı (yengi, Utku) ya da bir yarışmada ya da uğraşıda belli bir çaba sonunda kazanılan başarı olarak geçmektedir.

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmî ve ulusal bir bayramdır.

Büyük Taarruzun 100. Yıldönümünü kutluyoruz.

Âl-i İmrân Süresi 139. Ayette “halde gevşemeyin ve üzülmeyin. Eğer gerçekten mü’­minseniz, her zaman en üstün sizsiniz.” Denilmektedir.

[6: 298, Hadîs No: 9318] Enes’den (r.a.) rivayetle: “Zafer sabırla beraberdir. Kurtuluş sıkıntıyla beraberdir. Her güçlüğün yanında bir de kolaylık vardır.”

Hayat yarışında önümüze çıkan engelleri aşmaya çalışır ve bu yolda ter dökeriz. Bazen kaybeder bazen de kazanırız. Bir oyunu, işi ya da seçimi kazanabiliriz. Kazandığımız şey bizim için çok önemli bir zafer de olabilir. Dünyevi zaferlerden çok daha önemli olanı sanırım insanın kendini fethetmesi yani insanın kendisine hâkim olmasıdır.

Zaferler ancak ona inananlara nasip olur. İnandığın bir yolda kaybetmekte güzeldir. Sabır ve inançla çalışıp zaferi kazanan kişi, neyi kazanırsa kazansın önce kendini yenmeli ve diğer insanlara karşı tevazuunu göstermelidir.

 

Milletler tarihini zaferle taçlandırırlar. Bu konuda Türk Milleti olarak bizim de tarihimiz şanlı zaferle doludur. Bize düşen görev tarihten yani Atalarımızdan aldığımız bu zaferleri günümüz şartlarına uygun olarak; teknolojide, ekonomide, askeri güçte ve sosyal hayatta ki zaferlerle taçlandırmaktır.”

 

Zafer, acıya katlananındır. (Cemil Meriç)

En büyük zafer insanın kendisine hâkim olmasıdır.(Platon)

Bir millet düşünmeye başlarsa, onun zaferini hiçbir güç engelleyemez. (Voltaire)

 

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Türk Milletinin tek vücut olarak mücadele ettiği ve tarihimizinen büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili şu sözlerini paylaşmak istiyorum.

“Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur.”(Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

“Biz Türkler Tarih Boyunca Hürriyet Ve İstiklale Timsal Olmuş Bir Milletiz.”(Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

“Zafer, Zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise, başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyebilenindir.” (Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

“Harp zaruri ve hayati olmalıdır. Hayatı millet tehlikeye maruz kalmayınca harp bir cinayettir.”(Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

“Türk Neferi kaçmaz, kaçmak nedir bilmez. Eğer Türk Neferinin kaçtığını görmüşseniz, derhal kabul etmelidir ki onun başında bulunan en büyük kumandan kaçmıştır.”(Gazi Mustafa Kemal Atatürk