YENİ DÜZENLEMEYE TEPKİ

YENİ DÜZENLEMEYE TEPKİ

Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı Aşkın ŞAHİN ‘’Zirai ilaç bayilerine yapılan bu yanlış yasanın acilen geri çekilmesi gerekiyor.

“18 Temmuz 2020 tarihli ve 31189 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmeliğin 12. maddesinin birinci fıkrasında yapılan değişiklikle; bitki koruma ürünlerinin toptan veya perakende satışını yapmak amacıyla bitki koruma ürünleri bayi veya toptancı izin belgesi almak için Bakanlığa müracaatta bulunabilecek meslekler arasına; doğrudan ilgili ve tek yetkili olması gereken Ziraat Mühendisi dışında; daha önce maddeye eklenen Eczacı, Kimya Mühendisi/Kimyager, bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş Tekniker veya Ziraat Teknisyeni meslek alanları yanına; bu kez de “Orman Mühendisi/Orman Endüstri Mühendisi” eklendi.

Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı Aşkın ŞAHİN  “ Yukarda bahse konu yönetmeliğin  İlgisi alakası olmayan ve bu işin eğitimini almayan kişilere yetki verilmesi Türk Tarımına vurulmuş en büyük sektedir. Dünyada ve ülkemizde Tarımın Ne kadar önemli olduğu bir dönemde, Bilgi birikimi donanımlı Ziraat Mühendisleri sayesinde Türk Tarımı Gelişmiştir. Tek Amaçları insanlara, hayvanlara ve çevreye  zarar vermeyen zirai mücadele ve tarımsal üretimin sürdürülebilir ligi olan ziraat mühendislerine yapılan bu yanlış uygulamadan bakanlığın vazgeçmesi, hiçbir bilgi birikimi olmayan mesleklere Türk tarımını emanet etmek yanlıştır. Eczacı, Kimyager, Orman mühendisleri kendi işini yapsınlar Türk  tarımını Ziraat Mühendislerine emanet etsinler’’ dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.