"Üretici zararda, çözüm MHP iktidarında"

"Üreten Türkiye, İthalat merkezi oldu"

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Adayı Oktay Öztürk, beraberinde MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç ve il yöneticileri ile birlikte Mersin Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaret etti. Öztürk'ü Birlik Başkanı Kuzey Acarbaş, birlik yöneticileri Mahmut Karakuş, İlham Çor ve Abdullah Ünel karşıladı. Burada Mersin'de yaklaşık 800 bin kişinin istihdam edildiği tarımın sorunları ele alınırken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, "Çok fazla cevabını bulamadığımız soruyla karşı karşıyayız. Arkadaşlarımızla ne yapabiliriz hususunda vardığımız sonuç şu; sütçülük ile ilgili problem var ise en tepedeki yetkililerle diyalog kuracağız. Onlar kendi işlerini yaparken meseleyi taşıyacak kişilere ihtiyacı var. Biz de o kişiler oluyoruz. İşe nereden başlamamız gerekir dediğimiz vakit ise adres olarak burasını bulduk. Mersin'in meselelerini internetten de buluruz ancak diyalogla ortaya çıkarırsak daha isabetli tespitler ortaya çıkar diye düşündük" diyerek çözüm ortak noktasında her kesime eşit mesafede olduklarını belirtti.

Süt üreticilerinin sorunlarını yakından bildiğini belirten Öztürk, "Buraya gelirken sütün üreticiden 80 kuruş ile 1 lira arasında alındığını söyledi arkadaşlar. Ama resmi rakamlara göre üreticinin zarar etmemesi için bugün itibariyle sütü 1,30 ? 1,40 TL'den alması gerekiyor. İşte bu konuda sizlere büyük görev düştüğü gibi, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuda da hayvancılık ve tarım kategorilerinde bizim de çözüm önerilerimiz hazır. Bize göre en başta yapılması gereken, işin asıl sahipleri olan üreticilerle görüşmek. Sizler de burada aracı vazifesi yaparak, birebir gerçek saha sorunlarını bizlere aktarmanız, bizlerin de yeri geldiğinde üreticilerle birebir görüşmeler yaparak çözüm yolları üretmemiz gerekiyor. Ne yazık ki bugün Türkiye kendine yeten bir ülke iken artık ithal eden bir ülke haline geldi. Ancak bu sorunun da çözümü kolay. Biz MHP olarak iktidara geldiğimiz vakit, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin verdiği ve Devlet Sözü olarak gördüğümüz bütün sözler yerine gelecek ve Türkiye çok kısa zamanda yeniden üreten ve büyüyen, daha güçlü bir ülke haline gelecek" diye konuştu.

Bugün Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının genellikle Avrupa Birliği projeleri ile desteklendiğini belirten Öztürk, "Emperyalizm her çağda var, sadece şekil değiştiriyor. Çağa göre kendi hinterlandında bulunan ülkelerin yapısına göre şekil değiştiriyor ama mutlaka var. Bir taraftan AVM'ler kurduruyor, belirli bir noktaya gelip paralandıktan sonra da gelip satın alıyor. Senin insanının oluşturduğu katma değeri alıp götürüyor. Bazen de o ülkenin politikasına hükmetmek için oradaki Sivil Toplum Kuruluşlarına ya el atıyor ya da kurduruyor. Bizde de böyle yapmışlar. Onların ne zaman ne şekilde netice verecek çalışmalar içinde olacaklarını tahmin edemiyoruz. Bu düşünceyi dikkate alarak baktığımız vakit siz çok daha önemlisiniz. Siz direnç noktasısınız. STK'nın başında bulunan arkadaşlarımıza hep söylüyoruz. Buralar birer kale, buraları iyi muhafaza edelim. Bıraktığımız vakit de bizden daha iyiye götürebilecek insanları buralara getirelim. Çünkü bizim boş bıraktığımız sahayı bunlar değerlendiriyor" dedi.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.