Uganda tarım uzmanlarına Alata'da ''Seracılık'' eğitimi veriliyor

Uganda tarım uzmanlarına Alata'da  ''Seracılık'' eğitimi veriliyor

 İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Tarım Kapasite Geliştirme Programı (OIC-AgriCaB) kapsamında, Uganda İslam Üniversitesinden 6 tarım uzmanına Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde ''Seracılık'' konusunda  pratik  ve teorik eğitim verildiği bildirildi.

Uganda İslam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mpezamihigo Mouhamad başkanlığında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) 'e bağlı Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde uzmanlar tarafından ''Seracılık'' konusunda Uganda İslam Üniversitesi'nden 6 tarım uzmanına "Seracılık" konusunda teorik ve pratik bilgiler veriliyor.

Eğitim kapsamında Mersin ve Adana'da çeşitli saha ziyaretlerinde de bulunulacak olan heyete eğitim de özellikle Laboratuvar, Arıcılık Ünitesi, Seralar, Süs Bitkisi Yetiştirme Alanları ve Meyve Bahçeleri, Seracılıkta Yeni Gelişmeler, Seracılık Tanımı ve Sınıflandırılması, Sera Yapım Tekniği, Genel Anlamda Sera (Sera Seçimini Etkileyen Faktörler), Erdemli'de Domates ve Muz Seraları Ziyaretleri, Seralarda Aklimatizasyon, Mersin ve Tarus'ta Biber ve Salatalık Seraları ile  Süs Bitkileri seralarında teknik inceleme, Adana'da Çiçek Serası gezilerinde incelemelerde bulunacağı bildirildi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Davut Keleş, Ugandalı konuklara ''Seracılık'' konusunda enstitü uzmanlarınca teorik ve pratik bilgileri verilerek, konuklara seracılar gezdirilerek yerinde incelemelerde bulundurulacağını kaydetti.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.