TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 171. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ERDEMLİ'DE TÖRENLERLE KUTLANDI

TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 171. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ  ERDEMLİ'DE TÖRENLERLE KUTLANDI

Kutlama Proğramı çerçevesinde Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul EKİCİ Polis Şehit ailelerini ziyaret etti.

8 Nisan 2016 Cuma günü Erdemli Ulu Camiinde Şehitler anısına Mevlit okutularak, 9 Nisan akşamı da Şehit aileleri ve Gazilere yemek Proğramı düzenlendi.

10 Nisan 2016 Pazar günü yapılan anma proğramı ise Erdemli sahil bandı tören alanında Atatürk anıtına çelenk konularak devam etti.

Törende minik Öğrenciler şiirler okuyarak proğrama renk kattı.

Erdemli Sultan Akın Öğrencilerinden bir grup ise çizdikleri birbirinden güzel polis figürlü resimleri İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul EKİCİ'ye takdim ettiler.

Öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

Törende bir konuşma yapan Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul EKİCİ         ''Bugün; Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, Atatürk İlke ve İnkılaplarının ve Laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 171. yılını Erdemli İlçemizde kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duymaktayım.

Teşkilatımız, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak gibi çok önemli ve hassas görevleri yerine getirmekte, bu görevi yaparken Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Anayasa ve Demokratik Hukuk Devleti kuralları çerçevesinde, insan hak ve özgürlüklerini korumaya büyük önem vermektedir.

            Türk Polisi son yıllarda yaptığı büyük atılımlar sonucu değişen dünya şartlarına ve gelişen suç çeşitleriyle mücadele usul ve esaslarına uyum sağlamada büyük başarılar elde etmiş, bunun sonucu olarak da gerek yurt içerisinde gerekse uluslararası  alanda başarılı birçok operasyona imza atmış, hatta diğer ülke polis teşkilatlarınca da bilgi ve tecrübesine başvurulur hale gelmiştir.

Ülkemizde, huzur ve güvenin sağlanmasında kazanılan üstün başarı, milletimizin Polisine olan haklı güvenini ve manevi desteğini bir kat daha arttırmıştır. Ancak, Teşkilatımızın elde ettiği başarıdan rahatsız olan bazı karanlık güç ve çevreler olabilir. Bunların teşkilatımızı yıpratmak için fiziki saldırıları ve değişik psikolojik yöntemleri bizleri yolumuzdan alıkoyamaz.      

Bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, şahsım ve teşkilatım adına saygılar sunuyorum'' dedi.

Kutlamalara, Erdemli Kaymakamı, Osman Taştan, Garnizon Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Erdemli Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanı Esnaflar Odası Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından İlçe Emniyet tebrikleri makamında kabul ederek katılımcılara teşekkür etti.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.