TURİZMCİ 2016 YILINDAN UMUTLU

TURİZMCİ  2016 YILINDAN UMUTLU

Erdemli Ticaret ve  Sanayi Odası  (ETSO) Başkan Yardımcısı ve Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Kale, ''Türk trizmciler, el ele verip yeni proje ve yeni pazarlar bulduğu sürece  bu krizi rahat aşar. 2016 sezonunun 2014 deki gibi parlak geçeceğine yürekten inanıyorum. Biz bu krizleri rahat aşarız'' dedi.

 2015 yılının değerlendirmesini yapan Kale, ülkede yaşanan iki seçim ve arkasından meydana gelen terör olaylarının ekonomi ve turizmi olumsuz yönde etkilediğini söyledi. 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olmasın da ne olursa olsun diyen şer güçlerinin ülkeyi ucu karanlık noktaya çekmeye çalıştığını belirten Kale, ''seçimde tek başına iktidar çıkmayınca koalisyon da kurulamadı ve ardından terör olayları patladı. Tabii belirsizlikten dolayı Türk turizmi büyük ölçüde zarar gördü. Terör olayları devam etmesinden dolayı kış gruplarını kaybettik rezervasyonların çoğunluğu iptal oldu. Sevindiğimiz bir nokta var ki Şubat ayından itibaren kültür ve inanç gruplarımız dev m edecek, şu ana kadar bu guruplarda iptaller olmadı'' dedi.

Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlere inat istikrarın bulunduğunu kaydeden Kale şöyle konuştu:

''Ülkemizde artık güçlü bir siyasi istikrar var. İstikrar sayesinde varmış gibi görünen tüm krizleri el birliği ile aşacağımıza inanıyorum. Bir turizmci olarak 2016 sezonuna umutla bakıyoruz, yeni sezonun 2014 yılındaki gibi güzel geçeceğine yürekten inanıyoruz. Turizmcilerimiz yeni projeler hazırlayıp  yeni pazarlar bulduğu, güçlü iktidarın da turizmcilerimize desteğini verdiği sürece  krizleri rahat aşarız.''

Yurdun bir çok bölgesini soğuk ve karlı hava etkisi altına alırken Akdeniz'de hava sıcaklığının 20 deniz suyu sıcaklığının da 17 derece olduğunu belirten Kale, birçok vatandaşın aralık ayının son günlerinde denize girdiğini, bir çok ailenin çocuklarıyla deniz kenarını mesken tuttuğunu kimi ailelerin ise tekne turları yaptığını ve balık tuttuğunu belirtti.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.