TOROS ÜNİVERSİTESİ İLE ERDEMLİ ANADOLU LİSESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

TOROS ÜNİVERSİTESİ İLE ERDEMLİ ANADOLU LİSESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ  

Toros Üniversitesi ile Erdemli Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.  

Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Rektörlük makamında gerçekleşen protokole Genel Sekreter S. Reşit Aşkın ve Erdemli Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cafer Aksay katıldı. 

 Toros Üniversitesi ile Erdemli Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolünde aşağıdaki konulara yer verildi. 

Toros Üniversitesi tarafından her öğretim yılında Lise'nin 9. 10. ve 11. sınıf öğrencilerine Lise tarafından önerilecek konularda bilimsel çalışmalara yönelik program ve proje hazırlanması hususunda Fakültesi/Başkanlığı/Kurumu/Kuruluşu/STK tarafından gerekli bilimsel danışmanlık yapılması; Lise tarafından önerilen derslerden üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda öğretim elemanları tarafından öğretmen ve öğrencilere sunumlar yapılması; Üniversite-Lise ortak işbirliği içerisinde Lisenin 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin meslek seçimlerine destek olmak amacıyla üniversite tanıtım ziyaretleri düzenlenmesi  Öğrenci, öğretmen, veli ve paydaşlara yönelik tertip edilecek eğitici ve öğretici seminer,  panel ve konferanslar için akademik personel temini konusunda destek verilmesi sağlanacaktır. Erdemli Anadolu Lisesi ise; Eğitim, öğretim ve yönetimde verimliliğin artırılması, kalitenin yükseltilmesi ve sürekli gelişimin sağlanması için araştırma yapılması, bu konularda iyileştirmeye yönelik projeler hazırlanması ve uygulanması için Üniversite’ye önerilerde bulunulması; Öğrencilerin toplum hizmeti çalışmaları kapsamında üniversite ile işbirliği yapmaları için destek olmak, gerekli ortamı oluşturulması sağlanacaktır.  

Eğitimle ilgili diğer konularda da işbirliği yapılacağı belirtildi. 

Her iki kurum için hayırlara vesile olması temenni edildi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.