TERCİHİNİZ ERDEMLİ ANADOLU LİSESİ OLSUN!

TERCİHİNİZ ERDEMLİ ANADOLU LİSESİ OLSUN!

Erdemli'den dışarıya beyin göçü dursun

 

Erdemli Anadolu Lisesi Müdürü Murat Celil Çelik, Erdemli'li öğrencilerin daha iyi eğitim almak isteyenlerin ''Erdemli'den dışarıya beyin göçü'' yaşadığını belirterek, "Erdemli'den beyin göçüne üzülüyoruz. Hal bu ki, Erdemli Anadolu Lisesi eğitimdeki kalitesini kanıtlamış bir eğitim kurumudur. 450'nin üzerinde puan alan öğrencilerimizi okulumuza bekliyoruz'' dedi.

Basın mensupları ile öğretmen evindeki iftar yemeğinde bir araya gelen Erdemli Anadolu Lisesi yönetimi ve okul aile birliği yöneticileri TEOG sınavı sonrası tercih yapacak öğrencilerin eğitimde kalitesini kanıtlayan Erdemli Anadolu Lisesinden yana kullanmaları çağrısında bulundu.

Okullarından birçok başarılı öğrencinin mezun olduğunu belirten okul müdürü Celil Murat Çelik, ''Erdemli İlçesinde çok başarılı öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimiz tercih döneminde Mersin Merkez veya diğer yerleşim birimlerinde ki okullara gidebilmekte; öğrencilerimizin günlerinin (uyku dönemi hariç) 1/5 yollarda geçmekte ve bu öğrencilerimizin akademik başarısına olumsuz etki yapmaktadır. 

Okulumuz gerek öğretim kadrosu gerek se alt yapısı ile bu başarılı öğrencilerimize çok rahat öğretim hizmeti vermeye hazır. Bu bir nevi ilçemizden beyin göçü demektir. Biz istedik ki bu başarılı öğrencilerimiz bizim okulumuzda öğretimine devam etsinler ve beyin göçü yaşanmasın'' dedi.

450 PUANI GEÇENLER BİLSİN Kİ; BAŞARILI GELECEĞİN ADRESİ; ERDEMLİ ANADOLU LİSESİ!

Öğrencilerimizi sosyal ve akademik başarıya, analiz ve sentez yetisine, hoşgörüye, farklılıklara saygıya vurgu yaparak eğitmek ve bu çerçevede sorumluluk almalarını sağlamak Erdemli Anadolu Lisesi'nin temel eğitim misyonu olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''Öğrencilerimizin evrensel insani değerler konusundaki hassasiyetlerini geliştirme konusuna yürekten bağlıyız ve kendilerini doğru ifade edip hedeflerine ulaşmaları için gereken bütün imkânları sunuyoruz.

Modern dünyanın önemli bir aktörü olan Türkiye, kültürel, sosyal, entelektüel zenginliğe sahip, iletişimi kuvvetli genç nesillere ihtiyaç duyuyor. Biz de eğitimleri süresince gençlere bu özellikleri kazandırmaya çalışıyoruz. Özellikle Milli ve Manevi değerlerimizi yaşayacak ve yaşatacak olan bir nesil yetiştirmeliyiz. Gençlerimizi bu çizgide yetiştirmek; Vatanını, Milletini seven ve Manevi değerlerimizi dolu dolu yaşayan bir nesil yetiştirmek temel hedefimizdir.

Lisemizin sağladığı akademik gelişim üstünlüğünün yanı sıra, dil öğrenimine gösterilen özen, sosyal dayanışma projelerine, sanat ve spor etkinliklerine verilen destek, geleceğin mimarı olacak öğrencilerimize farklı yüzlere sahip bir dünyanın kapılarını açmaktır. Bu vesile ile 450 puanın üstünde puanı olan öğrencilerimizi Erdemli Anadolu Lisesinde eğitim görmeye davet ediyoruz.''

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.