TATİLİN TADI SONBAHAR'DA BİR BAŞKA GÜZEL

TATİLİN TADI SONBAHAR'DA BİR BAŞKA GÜZEL 

Erdemli ilçesinde tarihi ve doğal güzelliği ile günübirlik tatilcilerin uğrak yerlerinden birisi olan Kayacı vadisi ile UESCO tarafından Dünya Miras Geçici Listesine alınan Kızkalesi' nde vatandaşlar son baharda tatil yapmanın keyfini yaşıyor.

Yurdun birçok bölgesinde kar yağışı ve soğuk hava etkili olurken Mersin sahillerinde vatandaşlar yazdan kalma günler yaşıyor.  

Yaz aylarının bitmesi havaların serinlemesiyle piknikçiler kendilerini doğa güzelliklerine yönlendirmeye  başladılar. Erdemli'ye 15 km. uzaklıkta bulunan dik kayalıkların arasında ve boyları 100 metreyi bulan Çınar ağaçlarının gölgesinde dinlenip eğlenmek isteyen piknikçiler  güzel bir gün geçirmenin tadını çıkartırken bazı tatilciler ise hava sıcaklığının 23, deniz suyu sıcaklığının da 20 dereceyi gösterdiği Kızkalesi'nde tatilin tadını çıkartıyor.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, ''Türkiyemiz iklim yapısı bakımından bir cennet. Yurdun birçok bölgesinde kar yağışı ve soğuk hava etkisini gösterirken Akdeniz'in cennet köşelerinden Mersin sahillerinde vatandaşlarımız güzel havanın etkisi ile denize girip tatilin tadını çıkartıyor. Kimileri dalgalara kendisini bırakırken kimileri güneşleniyor kimileri de deniz bisikleti ile eğlenerek tatilin tadını çıkartıyor. Aslında tatilin tadı son baharda çıkar. Çünkü sahiller ve çevre sakin olur dinginlik ise insana huzur verir'' dedi.

Kayacı vadisinde tesis işletmeciliği yapan Gazanfer Baş ise, yaz aylarında tatilciler vadiye akın ederken şimdi de burada sakin ortanda piknik yapmak isteyenlerin akınına uğruyor.  Burası sadece Türkiye'de değil tüm dünyada tanınan bir piknik alanı. Çoğunlukla çevre illerden gelen vatandaşlar, güzel bir gün geçirdikten sonra ayrılıyorlar'' diye belirtti.

 

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.