TARSİM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

TARSİM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Adana Bölge Müdürlüğü tarafından  ilçemizde Devlet Destekli Tarım Sigortaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ticaret ve sanayi odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet TÜRKER, Ziraat Bankası MüdürüOğuz ZİYLAN, Erdemli Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ahmet KARAKUŞ, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ve Erdemli Ziraat Odası Tarım Danışmanları katıldı.

Tarım sigortaları hakkında bilgi veren TARSİM Adana Bölge Müdürlüğünden Yusuf ÜSTÜN, TARSİM'in yeni yılda tüm Türkiye'de buğday ürününde ilçe bazlı kuraklık verim sigortasının uygulanmaya alındığını söyledi. 2017 yılında yeni uygulamaların hayata geçtiği, bu uygulamalardan birinin de İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası olduğunu belirten Yusuf ÜSTÜN, değişen iklim şartları, şiddeti artan doğal afetler ve riskler nedeniyle tarımsal faaliyetler son yıllarda önemli ölçüde etkilenmekte ve TARSİM üreticiler için giderek önem kazanmaktadır.

Yeni uygulama ile üreticilerimiz, buğday ürününü, kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı güvence altına alabiliyor. Kuraklık sigortasında buğdayda dane, tohumluk ve sap unsuru teminat kapsamında olup, poliçe priminin yüzde 60'ı devlet tarafından karşılanıyor ve aynı zamanda çeşitli indirim imkanlarıda sunuluyor. Ayrıca 2017 yılı itibariyle  ürünleriyle birlikte meyve ağaçlarını da teminat kapsamına alıyoruz. Kirazda yağmurkaynaklı miktar kaybını ve çatlamaları, asma yaprağını da bazı risklere karşı teminat kapsamına almış bulunuyoruz. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara yönelik hırsızlık teşebbüsü temelli zararları teminat kapsamına almış bulunuyoruz. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan hırsızlıklarına karşı da 2017 yılı içerisinde çiftçilerin sigorta yaptırabileceklerini söyledi. Üreticilerimiz, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt olduktan ya da kayıtlarını güncellemelerinin ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla kolaylıkla başvuruda bulunabilirler. 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.