Tarım Fuarına Erdemli Damga vurdu

Tarım Fuarına Erdemli Damga vurdu

Bu yıl 13’üncüsü törenle açılan Mersin Uluslar arası  Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarına Erdemli Ziraat Odası (EZO) 2 bin çiftçiyle çıkartma yaptı.

Erdemli'li çiftçilerle birlikte Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, oda yönetim kurulu üyeleri ve çiftçiler katıldı. EZO ve ETSO standını AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan da ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Tarım ürünleri, tarım makineleri, ambalajlama ve paketleme malzemelerinin sergilendiği fuarda Erdemli Ziraat Odası, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve özel sektör stant açtı.

Erdemli ETSO ve EZO stantlarını ziyaret eden Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli'li çiftçilerin çok çalışkan olduklarına dikkat çekerek modern tekniklerle donatılan tarım sektörünü yakından takip etmelerinin önemini dile getirdi.

Erdemli'li çiftçilerin üretime daha fazla katkı sunmak için fuara kalabalık grupla katılmasının önemli olduğunu ifade eden Kula, çiftçilerin modern tarıma yönelik ekipmanları yakından görmeleri bizleri sevindiriyor diyerek şunları söyledi:

‘’Bu yıl 13’üncüsü açılan tarım fuarının tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yenilikleri takip ederek kaliteli ve bol ürün elde etmelerini diliyorum. Bu tür etkinlikler çiftçilerimizin ufkunun açılmasını ve geleceğe umutla bakmasını sağlayacaktır.’’

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin de yaptığı açıklamada, fuarın modern tarım aletleri ve yeni gelişmelerin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Erdemli'li çiftçilerinin gelişen tarım teknikleri yönünden bilgi ve görgü sahibi olmaları amacı ile fuara 2 bin kişi ile çıkartma yaptıklarını belirten Şahin, ‘’Amacımız gelişen teknolojilerden tüm çiftçilerimizin bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Fuarda sadece tarım makineleri bilgisi verilmiyor aynı zamanda çiftçilerimizin yeniliklerden daha fazla yararlanmaları için seminerler de verilmektedir. İmkanlarımız dahilinde üreticilerimizi ülkenin neresinde tarım fuarı varsa onlarla buluşturmaya devam edeceğiz’’ dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.