TANERLER TİCARET'TEN GELENEKSEL AŞURE ETKİNLİĞİ

TANERLER TİCARET'TEN GELENEKSEL AŞURE ETKİNLİĞİ

Erdemli'nin Sevilen Esnaflarından Fahri Taner ve Oğulları Muharrem ayı dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdikleri Aşure  haftasında yaklaşık 1500 kişiye Aşure ikram etti.

Erdemli Merkez Mahallesinde bulunan işyerlerinin önünde kazanlarla yapılan aşureleri sokaktan geçen vatandaşlara dağıtan  Tanerler ailesi, bu güzel geleneği yaşatmanın mutluluğuyla halka ziyafet çekti.

Geleneksel Aşure hayrını bu yılda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Ali Taner, "Muharrem ayı, birlik ve beraberlik duygularımızın kuvvetlendiği bir aydır. Aşure; paylaşmanın ve sevginin ifadesi, evlerimiz için bolluk ve bereketin simgesidir.

Bu tür etkinlikler, bizleri birlik ve beraberliğe yönlendiriyor. Muharrem ayı ve buna bağlı olarak düzenlemiş olduğumuz aşure günü de çok anlamlı bir etkinlik.

Muharrem ayı Barışın, kardeşliğin ve kucaklaşmanın yüzyıllardır süregelen geleneğin, başta  ülkemizde birlik ve beraberliği pekiştirmesini, herkese bolluk, bereket ve güzellikler getirmesini diliyorum" dedi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.