SONBAHAR'DA TATİL KEYFİ

SONBAHAR'DA TATİL KEYFİ

 Türkiye'nin doğusu ve Karadeniz bölgesine kar yağarken Doğu Akdeniz bölgesinin önemli turizm kentlerinden Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi  sahillerinde yerli ve yabancı turistler denize girmeye devam ediyor.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, Türkiye'nin doğusunda ve Karadeniz bölgesine yağan kar nedeni ile soğuk hava etkisini gösterirken Kızkalesi sahilinde vatandaşların yazdan kalma günler yaşayarak tatilin tadını çıkarttığını söyledi.

Öztop, yaptığı açıklamada,  ''Eylül ayının sonuna gelinmesine rağmen Mersin sahillerine akın ettiğini görüyoruz. Serinlemek isteyen bazı vatandaşlar Kızkalesi plajını tercih ederken bazı vatandaşlar da tarihi Kızkalesi ile anı fotoğrafı çektiriyor,  oluşan dalgalarla tatilin tadını çıkartmaya çalışıyor. Güzel havanın da etkisi ile Kızkalesi yazdan kalma günler yaşıyor'' dedi.

Rus uçağının düşürülmesi ile turizmde yaşanan olumsuzlukların 15 Temmuz derbe girişimi ile doruk noktaya çıktığını ifade eden Öztop, ''Ülkemize yabancı turist akını dururken turizmciler iç turizme yönlendi. Turizmciler Ramazan ve Kurban Bayramlarının 9'ar günlük tatile çıkmasıyla rahat bir nefes aldı. Turizmcilerimizi yerli turistlerimiz kurtardı. Sezon süresince istenilen doluluk oranına ulaşılamamış olsak da yinede iyi bir sezon geçirdik. Eylül ayının sonuna gelinmesine rağmen hala sahillerimiz tatilcilerimizle dolup taşıyor. Hava sıcaklığının ideal derecede olması insanların sahillere akın etmesini sağlıyor. Doğu ve Karadeniz iklimine inat Akdeniz'de son baharın en güzel zamanlarını yaşıyoruz. Tüm tatilcileri Kızkalesine tatile bekliyoruz'' diye konuştu.  

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.