ŞİMDİ ASILSIZ İHBAR YAPANLAR DÜŞÜNSÜN

ŞİMDİ ASILSIZ İHBAR YAPANLAR DÜŞÜNSÜN

Hükümet Sözcüsü: FETÖ soruşturmalarında asılsız ihbar yapanlar da bedelini ödeyecek!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 'FETÖ' soruşturmalarıyla ilgili tartışma konusu olan ve yakında bir genelge çıkarılacağı açıklanan 'isimsiz ihbarlar' konusuna ilişkin olarak, "Asılsız ihbarlarında suç olduğunu herkesin bilmesi lazım. Öyle oturduğu yerden birini suçlamanın da bedelinin ödetileceğini söyleyelim" dedi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin notunu 'yatırım yapılabilir' seviyesinden 'durağan' seviyesine çeken uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kararına tepki göstererek, "Bu aşağılık darbe teşebbüsünün etkilerini nasıl birer birer ortaya kaldırıyorsak, Türkiye ekonomisiyle ilgili olarak da darbeyi planlayan üst aklın özellikle 'Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor' algısı oluşturmak için her şeyi yapacağını biliyoruz. Bu bağlamda Moody's'in kararı siyasidir, Türkiye ekonomisinin gerçeklerini yansıtmıyor" görüşünü dile getirdi. Kurtulmuş, "Dikkat ederseniz böylesine negatif bir açıklamanın sayın Cumhurbaşkanımızın ABD'de gerçekleştirdiği çok olumlu görüşmelerin ertesi gününde yapılması oldukça manidardır" ifadesini kullandı. 

Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Harekâtı'ndaki son duruma ilişkin olarak, "YPG güçlerinin Fırat'ın doğusuna çekilmesi konusu var. Türkiye'nin parametreleri bunlar. Türkiye ısrarla çekilme ile ilgili talepleri tekrarlamıştır. Bunun sonucunda sonuç almakta olduğumuzu görüyoruz. Bu da Türkiye için önemli bir gelişmedir. Menbiç'i boşaltmakta olduklarını görüyoruz" diye konuştu.

 

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.