ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUZ

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli'de meydana gelen köpek katliamıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, basında yer alan köpek katliamıyla Erdemli Belediyesinin ilişkilendirilmesinden duyduğu üzüntüyü ifade etti. Erdemli'de sokak hayvanları konusunda, hayvan savunucusu derneklerle birlikte iş birliği içerisinde olduklarına vurgu yapan Tollu, "biz Erdemli Belediyesi olarak Cenab-ı Hakk'ın yarattığı her türlü canlıya hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi. Tollu, bu katliamı yapanları da kınadığını beyan etti ve "Allah'a havale ediyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Erdemli'de yaşanan köpek zehirlenmesi olayı ile ilgili olarak Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bir basın açıklaması yayımladı. Olayın yaşandığı hafta kendisinin şehir dışında olması hasebiyle konuyla ilgili bir açıklama yapamadığını ifade eden Tollu, yaşanan bu olayın son derece üzücü olduğunu dile getirdi. Erdemli'nin bir turizm şehri olma yolunda ilerlediğini belirten Tollu, ilçenin bu tür kötü hadiselerle anılmasının kendilerini de üzdüğünü ifade etti. Başkan Tollu açıklamasında, bu olayla ilgili olarak Erdemli Belediyesinin yanlış bir algı sebebi neticesinde suçlandığını ifade ederken, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

HAYVAN SAVUNUCUSU VATANDAŞLARIMIZLA ORTAK HAREKET EDİYORUZ

"Ağzı var dili yok diye tabir ettiğimiz bu hayvanlarımızın canları bize emanettir. Bizim hizmet önceliğimiz her ne kadar insan olsa da, biz Erdemli'de bulunan bütün canlılara hizmet ediyoruz. Sokak hayvanlarının öldürülmesiyle Erdemli Belediyesinin uzaktan yakından alakası yoktur. Aksine biz bu hayvanların rehabilitasyonunu sağlıyoruz, kısırlaştırıyoruz, aşılarını yapıyoruz, yaralı ve hasta olanları tedavi ediyoruz ve tekrardan yaşam alanlarına geri bırakıyoruz. Bu vahşeti yapanları şiddetle kınıyoruz. Erdemlimizin bir daha bu tür olumsuz olaylarla anılmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz ve bu tür olayların da takipçisi olacağız. İlçemizde yaşayan değerli hayvan hakları savunucusu kardeşlerimiz var. Kendileri ile devamlı istişare içerisindeyiz. Onların bizi yönlendirmelerine göre bu konuda hareket ediyoruz. Bundan sonra da böyle olacaktır."

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Erdemli'yi bir turizm şehri, çağdaş ve gelişmiş bir şehir yapmak için çalıştıklarını beyan eden Tollu, böylesi kötü hadiselerle Erdemli'nin isminin yıpratıldığını dile getirdi. Bu menfur olayı gerçekleştirenleri şiddetle ve nefretle kınadıklarının altını çizen Tollu, bundan sonrası için bu konuda daha da hassas olacaklarını belirterek sözlerini sonlandırdı. 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.