ŞARTTIR ŞARTTIR, EĞİTİM ŞARTTIR

ŞARTTIR ŞARTTIR EĞİTİM ŞARTTIR

Erdemli'de Faaliyet gösteren Bilkent Eğitim Kurumundan Gençlere Moral Konseri

Erdemli'nin genç girişimcileri Musa Fazıl COŞAR ve Asım TOKER, Eğitim alanında gösterdikleri başarılarla dikkat çekiyorlar.

 İlk olarak Star Tv, X Factor Star Işığı yarışma programında karşımıza çıkan Ferah Zeydan'ı getiren Bilkent Eğitim Kursları yöneticileri, Erdemli Sahil Bandında gençleri coşturdu.

Erdemli Bilkent Eğitim Kursları Yöneticisi Musa Fazıl Coşar Konserde yaptığı konuşmada şunarı söyledi.

                  Coşar ''Bilkent Eğitim Kurumlarımızın üniversite hazırlık şubesi açılışına özel etkinliğine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

                  Konuşmalarıma başlarken ülkemiz üzerinde son dönemlerde gerçekleşen her türlü terör olaylarını kınıyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

                 Kıymetli misafirler sizlerinde bildiği gibi 1 Mart 2014'te Milli Eğitim Temel Kanunu ve bazı kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapan kanun tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi ve dershanelerin 1 Eylül 2015'te kapatılacağı bildirildi. Bu kanun ile özel öğretim olarak sadece ilköğretim öğrencilerinin takviye kurs alabileceği öğrenci etüt eğitim merkezlerine açıklık tanındı. Bizlerde derhal bu kanun doğrultusunda  öğrenci etüt eğitim merkezi kuruluşu üzerine Erdemli'de çalışmalar yapıp, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz rehberliğinde gerekli standartları sağlayarak kurum izni için Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığımıza başvurumuzu yaptık. Milli Eğitim müfettişlerimizin kontrol ve onayı neticesinde 23 Temmuz 2015'te Erdemli'mize ilk resmi öğrenci etüt eğitim merkezini kazandırdık. İlköğretim öğrencilerimizi başarı düzeyi yüksek liselere hazırlayarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

                  Bu süreçte eğitim hizmeti verme gayretimizi destekleyen, bizleri kanunlar doğrultusunda olumlu yönlendiren Erdemli Kaymakamlığımıza, Erdemli Belediye Başkanımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze huzurlarınızda teşekkür ediyorum.   

                  Değerli konuklar sözlerime ilköğretimden sonra üniversite hazırlık kurslarıyla devam etmek istiyorum. Üniversite hazırlık yani dershaneleri sonlandıran 1 Mart 2014 tarihli Milli Eğitim Temel Kanunundaki değişiklik Anayasa Mahkemesinin 14 Temmuz 2015'teki kararı ile iptal edildi. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığımız yeniden çalışmalar yaparak kapanan dershaneleri özel öğretim kursları olarak adlandırdı ve işleyişinde yeni yönetmelikler getirdi.

                   Erdemlimize eğitim öğretim hizmeti verme kaygısıyla  bizler bu gelişmeleri yakından takip ederek Mayıs 2016 tarihinde Erdemli'de 2008'den bu yana faaliyet gösteren Özel Yeni Derya Özel Öğretim Kursunu Bilkent ailesine kattık. Yeni, güçlü ve dinamik bir kadro kurarak 2016-2017 eğitim öğretim yılına iki şube ile başladık.

                  Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda genç nesilleri ilim ve irfan dolu, ülke menfaatlerine faydalı bir şekilde yetiştirmek temel prensiplerimizdendir.

                Biz ve bizim gibi özel öğretim kurumları unutmamalıdır ki öğrencilerin sınavı kazanmasında temel etken Milli Eğitim okul ve öğretmenleridir. Sadece takviye kurs anlamında fayda sağlayabildiğimiz öğrencilerimizin Edirne'den Kars'a, Hakkari'den İzmir'e ve yurdun her yerinde eğitim almasında eşitlik ilkesini sunan devletimizden emektar öğretmenlerimizden Allah razı olsun.

               Saygıdeğer katılımcılar, Erdemlimizin vefakar insanları bizlerin bu onurlu günlere ulaşmasında katkı sunan Erdemli'deki bütün kamu kurum ve kuruluşlarındaki yönetici ve çalışanlarına, sivil toplum örgütlerimize ve basınımıza huzurlarınızda minnet duygularımı belirtmek istiyorum.

             Yine bu yolda 2013'ten günümüze kadar benimle birlikte emek harcayan kurucu ortağım Fizik Öğretmeni Asım Toker hocama, özel öğretim şubesi müdürüm Mehmet Özkaya hocama ve diğer bütün çalışan öğretmen ve personelimize emeklerinden ötürü sonsuz teşekkür ediyorum.

            Protokolümüzün saygıdeğer misafirleri, kıymetli velilerimiz geleceğimizin emaneti sevgili öğrenciler Bilkent Eğitim Kurumları olarak Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı kanun ve yönetmelikleri sınırında, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ruhunda çalışmalarımızdan ödün vermeden eğitim öğretime devam edeceğimize huzurlarınızda söz veriyor, bizleri bu anımızda yalnız bırakmadığınız için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ederim'' dedi.

Daha sonra Şarttır Şarttır Parçasıyla sahneye çıkan Ferah ZEYDAN Gençlere müzik ziyafeti çekti.

Gençlerle hatıra fotoğrafıda çektiren Zeydan, 'Yeni Eğitim Öğretim yılında başarılar diledi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.