SARIKAYA YAYLASINI SALLAYAN BAŞ PEHLİVAN SALİM ERCAN OLDU

SARIKAYA YAYLASINI SALLAYAN BAŞ PEHLİVAN SALİM ERCAN OLDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yegâne gayelerinden biri olan Türk kültürüne sahip çıkma düşüncesi ile başlattığı ve bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Karakucak Güreşleri Erdemli'nin Sarıkaya yaylasında gerçekleştirildi.

Hizmet tanıtım törenleri ile dur durak bilmeden çalışmalarına devam eden Başkan Kocamaz açılışlar ve temel atma törenleri sonrasında Erdemli'de gerçekleştirilen Karakucak Güreşlerine katıldı. MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  21. dönem MHP Mersin Milletvekili Yalçın Kaya, 25. dönem MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, MHP Mersin Eski Milletvekili Nazım Baş Mersin Üniversitesi Rektör Baş Danışmanı Doç. Dr. Erol Yaşar, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş Karakucak Güreşleri'nde yerlerini aldı.

"Yerel yönetimler geçmişle gelecek arasında köprü oluşturmalı"

Erdemlililerin 30 Ağustos Zafer haftasını ve yaklaşan Kurban Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  "Bize bu görevi layık gördüğünüz günden bu yana bütün köyleriyle, dağıyla, ovasıyla tüm Mersin'de varız. Daha önce Mersin'de hizmet almamış her karış toprağı hizmetle tanıştırıyoruz. Bu hizmetlerden daha önemlisi geçmişimize sahip çıkarak, geleceğe yön vermek. Bizim amacımız yörüklerin yaşadığı bu topraklarda gelenekleri devam ettirmek, insanlarımızın unutmamasını sağlamak. Tarihimize, kültürel değerlerimize, kültürümüze sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bizler yerel yönetimler olarak geçmişle gelecek arasında köprü oluşturmak gayreti içerisindeyiz" dedi.

"Bu sahalardan yeni milli pehlivanların çıkmasını arzu ediyoruz"

Geçmişini unutarak birbirine kenetlenmeyen ülkelerin ve milletlerin yaşadıkları durumu ve kayıpları hatırlatarak vatandaşlara seslenen Başkan Kocamaz, "Geçmişten ve etrafımızdaki ülkelerde son yıllarda yaşananlardan ders almak mecburiyetindeyiz. Tarihin tekerrür etmemesi için dikkatli olmalı, geleceğimize sahip çıkmalıyız. 30 Ağustos'ta bunun için önemli. Gençlerimizin bu vatanın kolay kazanılmadığını bilmesi, hatırlaması ve tekrar yaşanmaması için ders alması gerekir. Bunu gençlere anlatmanın yolu da işte bu tür faaliyetler. Bu meydanlardan, bu sahalardan yeni milli pehlivanların çıkmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenledikleri etkinliklerin geçmişi ve bu vatan için canını veren şehitleri anmak için yeterli olmadığını söyleyen Başkan Kocamaz, "Bu etkinliklerle hem 30 Ağustos bilincini gençlerimize aşılıyor, hem spora yönlendiriyor, hem de güreşi tanımalarını sağlıyoruz. Bugün bu topraklarda bağımsız olarak yaşıyorsak Çanakkale'de ki 253 bin şehidimize, Sakarya Dumlupınar'da, Çukurova'da verilen mücadelelere borçluyuz. Onları ne kadar yâd etsek, dua etsek azdır. Hiç olmazsa  onları bu tür etkinliklerle yad etmek bizim görevimiz" diye ifade etti.

Türkiye'nin dört bir yanını gezdiğini ve hizmet atağında Mersin Büyükşehir Belediyesi kadar yoğun olan başka bir belediye görmediğini söyleyen MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, "Biz günlerdir Büyükşehir Belediye Başkanımızla açılışlar yapıyoruz.  Son iki günde Erdemli ilçesine yapılan yatırımlar 12 milyonu buluyor. Başkanımız Mersin'e ve Mersinlilere sevdalı bir şekilde hizmet ediyor. İlçe belediyeleri ile el ele vererek sorunları çözüyor. Bu kadar hizmet yapılıyor ve diğer siyasi partiler MHP'li belediyeler bir yerlerden para mı buluyor diye soruyor. Çalmazsanız, devletten ve milletten geleni milletin hizmetine sunarsanız ortaya böyle güzel hizmetler ve projeler çıkar. Daha fazlası da yapılacak ve bu insanlar daha fazlasını hak ediyor. Ayrıca böyle güzel etkinliklerle gençlerimizi ata sporlarımız konusunda bilinçlendiren Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ediyorum" diye belirtti.

Erdemli ilçesinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile son üç yılda aldığı hizmetleri daha önce alamadığını ve bu hizmetlerin daha önceki hizmetlerle kıyaslanamayacağını söyleyerek konuşmasına başlayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Önümüzde daha bir buçuk yılımız var. Çok daha güzel işler yapılacak. Mersin'in hizmet görmeyen makûs talihi yenildi, yenilmeye de devam edecek. İnsan ayrımı yapamadan, imkânsızı zamanla zoru hemen başarırız diyen bir zihniyetin iş başında olması Mersin'in en büyük şansı" dedi.

Başladığı günden itibaren yaşlı, genç herkesten ilgi gören Karakucak Güreşleri, Sarıkaya Yaylası'nda da vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Güreş alanını dolduran vatandaşlar izledikleri güreş müsabakasında heyecan dolu dakikalar yaşadı.

Sarıkaya Yaylası'nda gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu  Karakucak Güreşleri'nde Salim Ercan kıyasıya kozunu paylaştığı rakibini yenerek Baş pehlivanlık ünvanını kazandı. Baş pehlivanlık için ter döken Eren Dursun Turan ikinciliği göğüslerken, İbrahim Bölükbaşı ve Hüseyin gündüz üçüncülüğü paylaştılar.

Hüseyin Kağıt Konseri Sarıkaya Yaylasını Salladı

Güreş müsabakları ardından gerçekleştirilen ödül töreni sonrası konserleri heyecanla bekleyen vatandaşlar ilk olarak sahneye çıkan Hüseyin Kağıt'ın şarkıları ile eğlendi. Seslendirdiği oyun havaları ile vatandaşları coşturan Hüseyin Kağıt hareketli parçaları ile izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Ankara Havaları ile yerinde duramayan vatandaşlar konser alanını adeta salladı. Sonrasında sahne alan ve özgün tarzı ile gönülleri feth eden Attila Yılmaz seslendirdiği parçalar ile vatandaşların milli duygularına hitap etti. Gecenin sonunda Ankaralı Ayşe'nin hareketli parçaları ile unutulmayacak bir etkinlik yaşayan vatandaşlar hem güreşlerin hem de konserlerin tadını doyasıya çıkardı.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.