RAMAZAN'IN GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARI; AŞHANE ÇALIŞANLARI

RAMAZAN'IN GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARI; AŞHANE ÇALIŞANLARI

Mersin Büyükşehir Belediyesi bu yıl 4.'sünü gerçekleştirdiği iftar programlarında, Mersinlileri kurduğu iftar sofralarında bir araya getirdi. İftar sofralarında buluşan Mersinliler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi'nde kaynayan ve sofralarına gelen yemekler sayesinde ekmeklerini bölüştüler, kardeşlik ve paylaşma duyguları içerisinde hep birlikte oruçlarını açtılar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı boyuncu yaklaşık 250 bin kişilik yemek verdi ve vatandaşlar kurulan iftar sofralarında oruçlarını açtı.

Her gün aşhanede birbirinden lezzetli yemekleri pişirerek, iftar programlarının mutfağında yer alan Büyükşehir'in görünmez kahramanları, marifetli ellerinden çıkan yemekler ile Mersinlileri Ramazan ayı boyunca iftar sofralarında buluşturdu. Her gün aynı özenle görevlerinin başına geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi çalışanları, gece gündüz demeden yoğun bir tempoyla çalışarak bir ay boyunca Ramazan sofraları için aşlarını kaynattılar.

Ramazan ayının mübarek havasını ve bereketini yaşatmak adına yemeklerini her gün aynı sevgi ve inanç ile pişiren aşhane çalışanlarının marifetli ellerinden çıkan yemekler ile oruçlar açıldı, vatandaşlar aynı sofra etrafında buluşarak açların halinden bir kez daha anladı.

Ulu Camii Meydanı'nda oruçlarını açacak olanlar için Aşhane'den her gün yaklaşık olarak 3600 kişilik, Akdeniz Zeki Sabah İlkokulu'nda 1400 kişilik yemek çıkarılırken; Toroslar Anadolu Lisesi'nde 1300 kişilik yemek verildi.

Büyükşehir Belediyesi sayesinde Ramazan ayının manevi atmosferini aynı sofrada paylaşabilme fırsatı bulan Mersinli vatandaşlar, okunan ezanların ardından birlik ve beraberlik içerisinde iftarlarını yaptılar. Vatandaşlar bereketli iftar sofralarında Ramazan ayının manevi huzurunu ve aynı sofrada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

Bereketli sofralar ilçelerde de kuruldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi'nde pişirilen yemekler, düzenlenen ilçe iftarlarında da sofralardaki yerini aldı. Anamur'dan Tarsus'a kadar 13 ilçenin tamamında kurulan bereketli iftar sofraları sayesinde Ramazan'ın maneviyatı hep birlikte yaşatıldı.

Hemşericilik bilincinin de gelişimine katkıda bulunabilmek adına geleneksel hale getirilen ilçe iftarlarında 13 ilçenin tamamında iftar sofraları kuruldu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın da katılımıyla oruçlar huşu içerisinde açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi aşhanesinde yapılan iftar yemekleri ile oruçlarını açan vatandaşlar, birlikte iftar yapmanın keyfini yaşarken, iftar alanına gelemeyen vatandaşların yemekleri de evlerine dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca farklı noktalarda ve ilçelerde kurduğu iftar sofralarında toklar açların halinden anlarken, iftar sofralarında bir araya gelen vatandaşlar unutulmaya yüz tutan Ramazan geleneklerini de yaşadılar.

Akdeniz'de 5000, Gülnar, Aydıncık ve Bozyazı'da 3500, Anamur'da 6000, Mut, Silifke, Çamlıyayla, Mezitli ve Yenişehir'de 4000, Erdemli ve Toroslar'da 4500 ile Tarsus'ta 9000 kişilik iftar yemeği,  Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi'nden çıktı.

Açıldığı günden bu yana vatandaşlara hizmet veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi'nde yaşlı ve engelliler için hazırlanan 300 kişilik yemek, Ramazan ayı sonrasında da dağıtılmaya devam ediyor.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.