PROF. DR. ALİ HÜSREVOĞLU HOCADAN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER ''ÇOK OKUYUN''

PROF. DR. ALİ HÜSREVOĞLU HOCADAN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER 

''ÇOK OKUYUN''

Dünyaca ünlü hattat Prof. Dr. Ali Hüsrevoğlu, ''7 okurlar, dost kitaplar, dost öğrenciler ve okuma etkinlikleri kapsamında Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünün davetlisi olarak Erdemli'ye geldi. Erdemli'de öğrencilere ''İkra'' okumanın önemi konulu konferans verdi. Kendi adını taşıyan kütüphanenin açılışını yaptı.

Hüsrevoğlu hoca, geleceğin yönetici, din görevlisi, eğitmen ve hafızlarına verdiği konferansta okumanın önemine dikkat çekerek ''Çok okuyun'' çağrısında bulundu.

Erken yatıp erken kalkmanın insanı zinde kıldığına dikkat çeken Hüsrevoğlu, sabah erken kalktığınızda beyin boş olur bu nedenle derslerinizi sabah yeniden tekrarlarsanız hafızanızda kalır, bunu alışkanlık haline getirin büyük faydasını göreceksiniz diye belirtti.

Türk  ve İslam tarihinin çok zengin olduğuna dikkat çeken Ali Hüsrevoğlu hoca, öğrencilere tarihi, milli ve edebi konuları içeren kitapları okumaları yönünde tavsiyelerde bulunarak, ''Sizler gelecekte bu milletin güven duyduğu önder insanların başında yer alacaksınız. Bunun için çok okumalı, bilgi dağarcığınızı genişletmeli ve kültürel zenginliğe erişmelisiniz. Ben yaşamımda kendime ayda 5 bin sayfalık kitap okuma şartı koydum sizler de baraşıyı yakalamak için en az 3-4 bin sayfa kitap okumayı şart koyun ki, kültürel zenginliğiniz artsın. Huzur bilmak için Kur'anı kerim okuyun, geçmişi anımsamak için tarihimizi okuyun, gelecek için ise araştırmacı olun ve bol kitap okuyun'' dedi.

Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi Yemekhanesinde verilen konferansta  Eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren zenginleştiren ve yaygınlaştıran geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan okumayı bir yaşam biçimi haline getiren arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmenizi arzuluyoruz diyen Hüsrevoğlu, konferans sonunda  kendi adını taşıyan ''Ali Hüsrevoğlu Kütüphanesi'ninin açılışını yaptı.

Açılışta, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Onaç, Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Veysel Ersen, İşadamı Tayyar Yeşilyurt, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hattat Prof. Dr. Ali Hüsrevoğlu, kendi yazdığı hat tablolarından oluşan bir kataloğu açılışını yaptığı kütüphaneye armağan etti. Öğrenci ve yöneticilerle günün anısına fotoğraf çektirdi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.