POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 170. YILI ERDEMLİ'DE KUTLANDI

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. Yıl dönümü Mersin'in Erdemli ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Erdemli sahil bandında bulunan Atatürk Anıtı önünde resmi tören düzenlendi.

Törende İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma da yapan Ekici, "Bu gün Türk Halkının sevgi ve güvenini kazanmış, mesleki disiplin, özveri ve yüksek liyakat anlayışı içerisinde; Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, dayanağını anayasa ve kanunlardan alan Emniyet Teşkilatının mensupları olarak, 170 yıldır halkımızın huzur ve güvenliğinin teminatı için kendisine tevdi edilen vazifeyi layıkıyla yerine getirmiş olmanın haklı gururunu yaşamaktayız" dedi.

Konuşmaların ardından, daha önceden düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler yazdıkları eserleri okudu. Öğrenciler tarafından polis kıyafetleriyle sunulan gösteri büyük beğeni topladı.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri, başarı gösteren polislere de teşekkür belgeleri Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Orhan Baş tarafından takdim edildi.

Törenin ardından Erdemli Öğretmenevi'nde polis ve polis eşleri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı.

Erdemli ilçe Merkezince Konvoy düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürü Ekici Makamında tebrikleri kabul etti.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.