PAZARCILARDA CAFER KAYA GÜVEN TAZELEDİ

PAZARCILARDA CAFER KAYA GÜVEN TAZELEDİ 

Erdemli Seyyar Satıcıları (pazarcıları) Yardımlaşma,  Dayanışma ve Koruma Derneği olağan seçimini yaptı. Cafer Kaya 4'üncü kez yeniden derneğin başkanlığına seçildi.

Erdemli Esnaf Sanatkarları Odası Başkanı Halil Metik'in Divan Başkanlığını yaptığı seçime mevcut başkan Cafer Kaya ile Burhan Erol'un hazırladığı  iki liste halinde gidildi.  Erdemli Belediyesi Kapalı Pazar yerinde yapılan seçime, kayıtlı 121 üyeden 110'u katıldı. Seçimde 1 oy geçersiz  sayılırken Cafer Kaya 72, Burhan Erol ise 37 oy aldı. Cafer Kaya üyelerin güvenini alarak 4'üncü  kez dernek başkanlığına yeniden seçildi.

Seçim sonrası kendisine ve yönetimine güven duyan üyelere teşekkür eden Kaya, kendisine ve yönetim kurulu üyelerine gösterilen güvenden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Hafta içinde Çeşmeli ile Kızkalesi arasında Pazar açtıklarını belirten başkan Cafer Kaya, Büyükşehir Yasası gereği tüm Pazar yerlerinin 2017 yılı sonuna kadar tıpkı Erdemli merkezindeki gibi kapalı sisteme geçileceğini belirtti.

Erdemli merkezdeki kapalı Pazar yerinin hafta içinde üç pazarı kaldırmadığını ileri süren Kaya, halktan gelen taleple Koyuncu bölgesine Pazar yerinin açılmasını istediklerini kaydetti.

Erdemli'deki Pazar yerine ödenen ücretlarin çok yüksek olduğunu savunan Kaya, Mezitli ilçesinde pazarcılar 7 Pazar için toplam bin 200 lira öderken, Erdemli'de 4 bin lire ödendiğini iddia ederek, ''Mezitli ile bizim aramızda çok yüksek fiyat farkı var. Bu konuyu Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu'ya ileteceğiz. Erdemlideki pazarcı esnafından alınan toplam 4 bin liralık ücret kararı belediye meclisinden geçti, ancak gelecek yıl bu fiyatın düşürülmesi için  başvuru yapacağız'' diye konuştu.

Pazarcı sayısının her geçen gün arttığına da dikkat çeken başkan Cafer Kaya, ''Belediyemizden mevcut pazarcı sayısının dondurulmasını istiyoruz. Çünkü her önüne gelen ben pazarcruları olmak istiyorum diyor. Sayı arttıkça problemde artıyor, biz belediyeden pazarcı olmak için gelen başvuruları dondurmasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Erdemli Seyyar Satıcıları (pazarcıları) Yardımlaşma,  Dayanışma ve Koruma Derneğinin yeni yönetimi asil üyelikleri  ise şu isimlerden oluştu:

''Cafer Kaya, Veli Subaşı, Mehmet Kunt,Turan Karaçolak, Hasan Solaklı. Denetleme asil üyeliklerine, Ahmet Sunay, Şaban Demir ve Kalender  Tüer.''

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.