Okulların geç açılması turizmciye can suyu olacak

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin  Çalışkan, ''Okullar haziran sonu kapansın, eylül ayı sonu açılsın'' şeklindeki taleplerinin dikkate alınarak okulların 14 Eylül yerine 28 Eylül tarihinde açılmasına karar verilmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Turizmcilerin zor günler geçirdiğine dikkat çeken Çalışkan, ''Biz turizmde sıkıntının büyük olacağını sezon başında gördük ve yetkililerden okulların geç kapatılmasını ve geç açılmasına yönelik talepte bulunmuştuk.  Bu da kabul edildi çok mutluyuz'' dedi.

Mevsimlerin değiştiğini artık haziran ayının serin geçmeye başladığını anımsatan Çalışkan, haziran ayı serin geçerken artık eylül ayı sıcak geçmeye başladı. Biz turizmciler olarak okulların haziranın sonunda açılışının da eylül ayının sonunda açılmasına yönelik Kültür ve Turizm Bakanına talepte bulunmuştuk. Turizm bakanımız konuyu önce Milli Eğitim Bakanına, ardından da başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na elitti ve talebimiz olumlu bulunarak okulların eylülün sonunda yani Kurban Bayramı  sonunda açılmasına karar verdiler. Bu turizmcilerimize nefes aldıracak. Haklı talebimize olumlu karşılık vermelerinden dolayı hükümet yetkililerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Turizmden sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Kale ise, okulların geç kapanıp erken açılmasının turizmi olumsuz yönde etkilediğini belirterek, ''Turizmciler için okulların erken kapanıp erken açılması turizmciler için büyük sorundu. Ayrıca okulların kapanma dönemine girilen son iki ayında hem ilköğretim, hem Ortaöğretim okullarının sınavları vardı yani haziran ayı sınavlar la geçti. Eylül ayı da geldiğinde okullar erken açılıyordu bu da turizmciler için sıkıntı veriyordu. Okulların Kurban Bayramı sonrasında açılacak olması turizmcilere can suyu ikinci bir bayram olacak yani Kurban Bayramı bizler için çifte bayram olacak'' diye konuştu.

Turizmcinin sezona çok iyi başladığını aktaran Kale, şöyle konuştu:  ''Ramazan ayının etkisi, bölgedeki sıcak gelişmeler ise turizmi inanılmaz derecede kötü etkilemeye başladı. Yaz döneminde en çok gurbetçilerin gelmesi bekleniyordu bu yıl Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye'ye gitmeyin demesi, Rusya'dan her yıl ülkemize gelen 2,5 milyon turistin gelmemesi turizmi kötü yönde etkiledi.  Tü bunlara rağmen okulların Kurban Bayramı sonrası açılacak olması  can suyu olacak.''

Okulların 14 eylül yerine Kurban Bayramı sonrasına 28 Eylül tarihinde açılacak olmasını olumlu karşılayan vatandaşlar ise, ''Okulların geç açılması hem çalışanları hem de çocuklarımızı sevindirmiştir. Zaten havalar sıcak. Çocuk okula gittiğinde derse bakmıyor zamanı boşa gidiyordu . Şimdi ise okullar geç açılıyor olması gereken de buydu yetkililere teşekkür ediyoruz'' dediler.

Etiketler : Veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.