ÖĞRENCİLER KİTAP OKUMAYA ÖZENDİRİLİYOR

ÖĞRENCİLER KİTAP OKUMAYA ÖZENDİRİLİYOR

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullar arasında öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduğu kitabı anlamasını sağlamak, güven duygusunu geliştirmek, sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilinci aşılamak amacıyla Mersin il genelinde düzenlenen Kitap Okuma Yarışmasında Erdemli Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/A sınıfı Makine Teknolojisi Bölümü öğrencisi Selamettin Usta il 1.'si, olurken, 12/A Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencisi Gurbet Kurt  ise il  3.'sü oldu.

Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde 13 ilçeden, 39 öğrencinin katıldığı Kitap Okuma yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik eden Okul Müdürü Mustafa Tat; Ben, öğrencilerimizden böyle bir başarı bekliyordum. Gurbet Kurt, zaten geçen yıl ilçemizdeki bütün liselerin katıldığı kitap okuma yarışmasında birinci olmuştu. Okul olarak kültürel ve sportif faaliyetleri önemsiyoruz. Öğrencilerimizin bu faaliyetlere katılmalarını teşvik ediyoruz. Okulumuz, kazandığı başarılarla hem ilçemizde hem de ilçe dışında adından söz ettirmeye devam edecektir. Amacımız, öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını arttırmak ve geleceğe daha iyi hazırlamaktır. Öğrencilerimizi ve emeği geçen değerli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Ramazan Özkan beyi tebrik ediyorum dedi.

 İl birincisi olan Selamettin Usta ise; Bu yarışma bana çok şey kattı, kitap okumayı zaten seviyordum. Okulumuzu ve Erdemli'yi burada temsil ederek il birincisi olmak beni son derece mutlu etti. Bu yarışmanın kitapla öğrenciyi buluşturmada önemli bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden yarışmayı düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

 İl üçüncüsü olan Gurbet Kurt ise; Biz bu kitapları sadece okumadık, aynı zamanda yaşadık. Kitap okumak sadece okumak değil aynı zamanda okuduğun faydalı bilgileri hayatına uygulamaktır. Okuduğum kitaplardan başarının yollarıyla ilgili yeni yöntemler öğrendim. Çevremdeki insanlara da bu bilgileri aktararak bilginin paylaşıldıkça çoğalmasını sağlayacağım. Bu yarışmaya katılan bütün öğrencilere ve yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Burada dereceye girmek önemli değil. Bu yarışmaya katılan ve kitap okuyan herkes bence kendisi için zaten bir şeyler kazanmıştır." dedi.

 Öğrencileri yarışmaya hazırlayan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ramazan Özkan Adaman ise; Öncelikle öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Yaz tatili boyunca söylediğimiz kitapları okuyup okulda ve ilçede dereceye girdiler. İlde yapılacak yarışmanın sorumluluğunu iliklerine kadar hissettiklerini fark ettim. Derece bekliyordum. Ancak iki öğrencimizin de ilde  dereceye girmesi bize çifte mutluluk yaşattı diyerek tebrik etti.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.