Millet 'demokrasi nöbeti Erdemli'de kesintisiz devam ediyor.

Millet 'demokrasi nöbeti Erdemli'de kesintisiz devam ediyor.

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın etti.

FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır." çağrısı üzerine Edirne'den Hakkari'ye kadar yurdun dört bir tarafında meydanlara çıkan vatandaşlar, 15 Temmuz cumartesi gününden itibaren  her akşam sokaklara inerek demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Erdemli'de de ilk günden itibaren Ak Parti Erdemli ilçe teşkilatının organize ettiği ve Sivil toplum kuruluşları ve halkın destek verdiği Demokrasi nöbetine hergün binlerce kişi katılıyor.

Gündüz işine bakan Erdemli halkı Akşamları ise ayyıldızlı bayrağımızı eline alarak Cumhuriyet meydanına akın ediyor.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, Alata Araştırma Müdürü Davut Keleş, Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Orman İşletme Müdürü, İsmail Çelik, Halk Eğitim Müdürü Ömer Okur, Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Ticaret Odası Başkanı Orhan Sarı, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aksay, Esnaflar Odası Başkanı Halil Metik, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Öngel, Şoförler Odası Başkanı Orhan Güler, Bazı Sendika Başkanları, ve Okul Müdürleri destek verirken, Gazetecileri içeriye almayın diye talimat veren Huzur evi müdürü ve bazı müdürlerin nöbette görülmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Alana toplanan vatandaşların temel ihtiyaçlarını ise işadamları ve esnaflar tarafından karşılanıyor.

Erdemli Cumhuriyet Meydanına toplanan vatandaşlarda Sayın Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar sokaklarda kalmaya devam edeceğiz'' dediler.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.