MERSİN İL MÜFTÜLÜĞܒNDEN KURBAN AÇIKLAMASI

MERSİN İL MÜFTÜLÜĞܒNDEN KURBAN AÇIKLAMASI

MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2020 YILI VEKÂLETLE KURBAN KESİMİ İLE İLGİL BASIN AÇIKLMASI YAPTI.

Türkiye Diyanet Vakfı vekâletle kurban kesim bedeli yurt içi 975, yurt dışı 825 TL olarak belirledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte 1993 yılından itibaren Yurtiçinde ve Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğudan Latin Amerika’ya, adını dahi duymadığımız birçok yoksul ülkede yaşayan muhtaçlara ulaştırılmak üzere vekâletle kurban kesim organizasyonu yaptığını hatırlatan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi 2020 yılı vekâletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 975, yurt dışında ise 825 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Bu yıl da “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla gerçekleştireceğimiz 2020 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde ve yurtdışında 20 milyonu aşkın mazlum, mağdur, muhtaç ve sığınmacı kardeşimize halkımızın yardım elini ulaştırmayı hedefliyoruz.

Kurban paylaşmak ve yakınlaşmaktır.

Kurban; Hz. İbrahim’le başlayan sevgili peygamberimiz Hz Muhammet (sav) in uygulamalarında hayat bulan bir ibadettir.

Kurban; Kurbiyyettir, gönülden bağlılık, gönüllerin, duaların birleşmesi, milletçe ve ümmetçe yakınlaşma ve paylaşmadır.

Kurban;  Bir yetimin başını okşamak, açlıktan ölme sınırına gelmişlere bir gönül sofrası kurmaktır, ümidi paylaşmaktır, tebessümü bölüşmektir kurban…

Kurban, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yakın olsun uzak olsun yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır.

Kurban, evlerine et girmeyen kardeşlerimizin senede bir defa da olsa sofrasına et girmesine vesile olmaktır.

 “Mobil uygulamalardan da bağış yapılabilecek”

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Türkiye Diyanet Vakfının yürütmüş olduğu çalışmalara ve vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

İl ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri, cami görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da hayırseverlerimiz Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Ayrıca mobil bağış uygulamamızdan da bağışlarını gerçekleştirebilirler.

Saygıdeğer Basın Mensupları;

“En büyük imkânımızın yardımlaşmak ve paylaşmak olduğunu fark ettik”

 “Küresel boyutta bir salgın olan Covid-19 sebebiyle insanlık zor bir süreçten geçmektedir. Bu salgın hastalık insanlığa çok şey öğretmiştir. “En büyük zenginliğimizin birbirimizi sahiplenmek olduğunu daha iyi anlama noktasına gelmiş durumdayız”.

“Milletimizin Türkiye Diyanet Vakfımıza olan güveni her geçen gün artmaktadır”

Müftü Kondi,  2019 yılında Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet edilen 453 bin 560 hisse kurbanın yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 424 kesim noktasında, yurt dışında 149 ülkenin 423 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerin nezaretinde kesildiğini ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını kaydetti. Bu bağlamda, Mersin il genelinde de 2019 yılında 5027 hisse kurban bağışı yapılmış olup,  2020 yılında iki katına çıkarılması hedeflenmektedir.

 “Vakfımız; milletimizin kurban vekâletlerini emanete riayet şiarıyla yerine getirmektedir”

TDV’nin kurban vekâletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürüttüğünü vurgulayan Müftü Kondi, “Vakfımız; milletimizin kurban vekâletlerini tam bir titizlik ve şeffaflıkla, “dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanete riayet” şiarıyla yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımızla, vakfımızın görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilmektedir”.

Vekalet Yoluyla kesilen kurbanların hiçbir uzvu zayi olmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

İl Müftüsü Kondi, Emanet alınan kurbanlar; Yurt içinde ihtiyaç sahiplerine,  mülteci kardeşlerimize Kur’an kurslarımızda ve öğrenci yurtlarımızda kalan öğrencilere ve muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırmaktadır.  Yurtdışında ise yoksulluk ve savaşların yoğun olduğu Afrika’dan, Orta Asya’ya, Balkanlar'dan, Kafkasya’ya, Uzak Doğu ve Latin Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada mazlum kardeşlerimize ve muhtaç insanlara ulaştırmaktadır.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

                                                                                                                 Dr. Şaban KONDİ

                                                                                                                 Mersin İl Müftüsü

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.