KURBANLAR DİYANET VAKFINA

KURBANLAR DİYANET VAKFINA

Erdemli Müftülüğü yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Kurbanların Diyanet Vakfına Başlanması için bilgilendirme toplantısı yaptı.

Erdemli Müftüsü Mahmut Sami TÜRMENOĞLU konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Kurban, Allah'a yakınlaşmak ve O'nun rızasını kazanmak için belli nitelikteki hayvanları kesmektir. Allah'a, yüce ve ilâhî olan her şeye, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olma arayışıdır.

Hiç kuşkusuz kestiğimiz kurbanların arkasında yatan mana ve hikmet bizi Allah'a yaklaştırmakta, bu yakınlaşma, insanlığımızı daha da derinleştirmekte, merhamet duygularımızı harekete geçirmekte, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlamakta, sıradanlaşan ilgi ve tercihlerimizi bir kere daha gözden geçirmemize ve sıratı müstakim üzerinde sebat etmemize vesile olmaktadır.

Kurban, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yakın olsun uzak olsun yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır.

Bu vesileyle her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı vekâletle kurban kesim organizasyonları düzenleyerek hem yurt içinde hem de yurt dışında mağdur ve mazlum bölgelere cömert ve hayırsever milletimizin kurbanlarını ulaştırarak kardeşlik köprülerini sağlamlaştırmaktadır.

Bu anlayış içerisinde;" Kurbanlarınız Kardeşlik İçin", "Kardeşin İçin İyilik Kervanına Sen De Katıl" sloganları ile yola Diyanet Vakfı, her yıl düzenli olarak icra ettiği Kurban Kesim Organizasyonu Kapsamında, Türkiye'de 275 Merkezde, Yurtdışında 135 Ülke ve 400 Bölgede 275 Bin Hisse Kurban kesimi planlamasını yapmıştır.

Türkiye Diyanet Vakfı Erdemli Şubesi olarak da; son 4 yılda her yıl üstüne koymak suretiyle bu organizasyonun içerisinde bulunmaktayız. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü  tarafından 2014 yılında 27, 2015 yılında 49, 2016 yılında 98, 2017 yılında 210 Vekalet Kurban Bedeli Şubemize gönderilmiş olup, bununla alınan Kurbanlar İlçemizde bizzat kendi görevlilerimiz tarafından Bayramın İkinci günü kesilerek anında ihtiyaç sahiplerine ve mültecilere dağıtılmıştır.

Diyanet Vafkı Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen Kurbanların yanında Erdemli halkının duyduğu güven ve teveccühü ile "Benim Kurbanımı Diyanet Vakfı Kessin" diyerek Müftülüğümüze müracaat edip Vekalet verenlerin de sayısı oldukça fazladır. 2015 yılında Erdemli olarak 180 adet vekalet kurban alınmış olup, 2016 yılında bu sayı 350 ye çıkarılmıştır. Bunlarla birlikte 2016 yılında toplam 580 Hisse Kurban Türkiye Diyanet Vakfı Erdemli Şubesi olarak  İlçemizde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

2017 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Erdemli Şubesi olarak hedef; 1000 Hisse kurban sayısını yakalamaktır.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2017 yılı Kurban Bedelleri;

Yurtiçi Kurban bedeli;850 Türklirası, Yurtdışı Kurban Bedeli;600 Türklirası olarak belirlendi.

Vekaletle Kurbanını kesmek isteyen vatandaşlarımız bu bedelleri İnternet aracılığı ile, Bankaların Kurumsal Tahsilat menüleri veya İl İlçe Müftülüklerine bizzat ödeyerek  vekalet verebileceklerdir.

Müftülüğümüz bu amaçla Arefe günü de açık olacaktır.

Vekaleti alınan kurban sahibinin Kurbanı kendi ismi zikredilerek kesilip video kaydına alınacak ve Kurban sahibine elektronik posta yoluyla gönderilecek veya bizzat kendisine müftülükten verilecektir.

Ayrıca; Kurban derilerini toplamak üzere yine Türkiye Diyanet vakfı olarak gerekli hazırlıklar tamamlanmış olup, her yıl toplanan derilerden elde edilen gelirlerle İlçemizde faaliyetine devam etmekte olun 2 Hafızlık Kur'an Kursu ve 1 Hafızlık Hazırlık Kur'an Kursu ile diğer Kur'an Kurslarının daha iyi hizmet vermesi için çalışmalar yapılmaktadır. İlçemizde her yıl erkek ve kız olmak üzere 10'a yakın hafız yetişmektedir. Bu durum İlçemiz için bir gurur vesilesidir. Erdemli halkınabu konuya gösterdikleri duyarlılık için de ayrıca teşekkür ederiz.

Yine bu çalışmalar kapsamında Türkiye Diyanet Vakfına ait Merkez Kur'an Kursu binası altındaki aşevi tarafından 50 yatalak hastaya, 300 öğrenciye öğle yemeği, Ramazan Ayı  boyunca da her gün 400 kişiye iftar yemeği verilmektedir.

Nihayet hep birlikte idrak edeceğimiz Kurban Bayramı, tüm Müslümanlar için bir diriliş mesabesindedir. Bu bilinçle düşündüğümüzde bayramlarımız, her yıl Müslümanlık şuurumuzu yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna günlerdir. Bu vesileyle başta milletimiz olmak üzere, bütün İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik eder, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını, bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenâb-ı Hak'tan niyaz ederim'' dedi.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.