KOÇLAR BERLİN'DE!

Erdemli Anadolu Lisesi hazırlamış olduğu Erasmus+ Projesi; "Eğitim Koçluğu" nun kabul edilmesi sonucu ilk hareketliliği olan Almanya Berlin programını 12 Öğretmen ile gerçekleştirdi.

Erdemli Anadolu Lisesi öğrencilerin yeteneklerini fark etmesi, kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak kendilerini geliştirmesi, potansiyellerini en üst düzeyde kullanmaları, doğru yönlendirilmeleri, akademik ve sosyal yönden başarılı ve mutlu bireyler olarak yetiştirilmesi için Avrupa ülkelerinde uygulanarak başarılı sonuçların alındığı eğitim koçluğu uygulamasının öğrenilerek okulda uygulanması ve kurumca sunulan eğitim kalitesinin ileriye taşınabilmesi amacıyla "Eğitim Koçluğu İle Daha İleriye" adlı Erasmus+ KA1 projesini  hazırladı.

Eğitim Koçluğu uygulamaları ve temel becerilerinin öğrenilerek okulda uygulanması kapsamında Almanya’nın Berlin şehrinde bulunan Sherlock Edu kurumunda 10 gün süren eğitim koçluğu kursu alındı. Kursa okul Müdürü Ömer GÜRSOY başkanlığında ; Müdür yardımcısı Mehmet SAKALIBÜYÜK, proje yürütücüsü Rehber Öğretmen Mevlüt ÇATAL, İngilizce öğretmenleri Fikret KORKUSUZ,Sultan ŞAŞMAZ; Felsefe Öğretmenleri Cafer AKSAY, Recep ARICA;Matematik Öğretmeni İrem AKSU ;Biyoloji Öğretmeni Saide DEMİREL ; Edebiyat Öğretmeni Mehmet YETİŞ ve Beden Eğitimi Öğretmeni Orhan OBUT katıldılar.

Kurs sürecinde öğretmenler koçluk uygulamasını hem teorik hem de uygulamalı olarak öğrendiler.Alanında yetkinliğini ispatlamış koçluk uzmanı Marina SARBELLO tarafından verilen kurs ile öğretmenler eğitim koçluğunun ne olduğu,neleri kapsadığı, ilkeleri, sürecin işleyişi,değerlendirme...gibi konularda bilgi sahibi oldular.

Okul Müdürü Ömer GÜRSOY; Okulda sunulan eğitim kalitesinin artırılması için tüm ekip olarak yoğun çaba harcadıklarını,bu çabanın bir parçası olarak ta AB Erasmus+ projeleri,e twininnig projeleri,Tübitak proje çalışmaları ve yerel proje çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Bu kapsamda geliştirilen eğitim koçluğu projesinin de öğrencilerimizin akademik,sosyal,spor ve sanatsal gelişimine önemli katkılar sağlayacağından emin olduğunu ifade ederek başta proje yürütücüsü Mevlüt ÇATAL olmak üzere tüm ekip üyelerine teşekkür ettiğini ifade etti.
Etiketler : KOÇLAR BERLİN'DE!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.