KARACAOĞLAN GÖLETİ BAKANLAR KURULUNDA

KARACAOĞLAN GÖLETİ BAKANLAR KURULUNDA

Erdemli ilçesine bağlı Sinap, Sıraç, Karayakup, Doğusandal, Sarıyer, Elvanlı ve Hacıhalil Arpaç Mahallelerinde 14 bin dekar tarım alanının sulamasını gerçekleştirecek olan Karacaoğlan Göletinin Orman ve Su İşleri Bakanlığının yapması için ortak dilekçe Hacıhalil Arpaç ile Sıraç muhtarı Ali Külbayır tarafından Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na verildi.

Gölet ve baraj yapmak bizim işimiz diyerek konunun takipçisi olacağını belirten Bakan Veysel Eroğlu,  ''Halkımızın arazisini sulamada sıkıntı yaşaması bizleri üzer. Madem Karacaoğlan Göletini Mersin Büyükşehir Belediyesi yapamıyor göleti bizim yapmamız yani DSİ tarafından devranılması için bakanlar kuruluna götüreceğim. Bakanlığımız yurdu baştan başa  gölet ve barajlarla  donatırken halkımızın susuzluk çekmesi bizleri üzer. Ayrıca bu işin takibini de Mersin milletvekillerimiz yapacak. Karacaoğlan Göleti yapım işini bakanlar kuruluna götüreceğim. Ben uygun görüyorum diğer bakanlarımızın da olurlarını almamız gerikiyor. Yeter ki olur alalım hemen işe başlarız'' dedi.

Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kurt'un önderliğinde 60 mahalle muhtarı sorunlarını ilgili bakanlık ve Genel Müdürlüklere iletmek üzere geçtiğimiz hafta Ankara'ya çıkartma yaparak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile yaşanan enerji sorunları, Onman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile de göletler, ormanlar ve barajların yapımı konusunda görüşerek sorunlarını içeren ortak hazırlanan dilekçeler verildi. 

AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ile Nebi Bozkurt'un önderliğinde bakanlarla görüşen Erdemlili muhtarlar ardından Tapu Kadastro, Karayolları Genel Müdürlüğü ve TEDAŞ Genel Müdürü ile görüşmeler de yaparak sorunların çözümü arandı. Erdemlili muhtarların toplu hareket etmeleri Mecliste dikkatleri üzerlerine toplarken siyasi partilerin de ilgi odağo haline geldiler.

Erdemlili muhtarlar ayrıca MHP Grup toplantısı sonrası MHP lideri Devlet Bahçeli, Mersin Milletvekilleri Mehmet Şandır, Ali Öz ve CHP milletvekili Ali Rıza Öztürk ile görüştü.

14 BİN DEKAR ARAZİ SULANACAK

Büyükşehir Yasası öncesinde il özel idaresinin yapımına başladığı ancak daha sonra inşaatı duran Karacaoğlan Göleti 37 metre yüksekliğinde, 4,5 milyon metreküp su havzasına sahip olacak. 13 metre gövde yüksekliğine ulaşan göletin yüzde 33'ü tamamlanmış durumda. Gölet için bakanlar kurulundan onay çıkması durumunda proje  Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden alınarak  DSİ'ye devredilecek. Proje tamamlandığında ise bölgede susuzluk problemi ortadan kalkacak.

7 mahelle muhtarı adına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt'a teşekkür eden Sıraç Mahalle Muhtarı Ali Külbayır ile Hacıhalil Arpaç Muhtarı Hüseyin Nergiz, ''Yıllardır özlemi çekilen Karacaoğlan Göletinin yapımı inşallah Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlunun desteği ile tamamlanacak. Bilindiği gibi göletin yapımı daha önce İl Özel idaresi tarafından sürdürülüyordu. Büyükşehir yasası ile Özel İdare Büyükşehir Belediyesine devredildi. Haliyle gölet yapım işi de Mersin Büyükşehir Belediyesine geçti. Ancak biz göletin bitirilmesi konusunu Büyükşehir Belediyesine götürdük. Ancak buradan göleti yapamayacakları bildirildi. Biz de göletin bitirilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığına ortak dilekçe verdik. Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dilekçemizi okudu ''Ben uygun görüyorum. Gölet projesinin DSİ'ye devredilmesi için konuyu bakanlar kuruluna götürmemiz ve oradan da  onay almamız gerekiyor. Gönlüm göletin DSİ tarafından yapılmasından yana. Bakanlar kurulundan çıkan sonuca göre hareket edeceğiz. Bu konunun takipçileri de Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ile Nebi Bozkurt beyler. İnşallah size en kısa zamanda sevinçli haber veririz'' dediğini ileterek bakan Eroğlu ve milletvekillerine ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler.


Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.