KAHRAMANMARAŞ'IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN 97. KURTULUŞU ERDEMLİ DE MEVLÜD-İ ŞERİF OKUNARAK KUTLANDI.

          Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşu yıldönümü, Erdemli de Kahramanmaraşlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yapmış olduğu bir dizi etkinlikle kutlandı.Cumhuriyet alanında toplantı çadırı kurularak Düzenlenen halka açık kutlama etkinliğine Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Erdemli Müftüsü Sami Türkmenoğlu,Dernek Başkanı Ahmet Kılınç, Eski Kurucu Başkan Adem Küçük ile  Atıcılıkta Dünya Şampiyonu Yusuf Dikeç ve  yoğun bir kalabalık katıldı.

          Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşu etkinliğinde İstiklal Marşının okunmasını müteakip , Açılış konuşmasını Dernek Başkanı Ahmet Kılınç yaptı. Kılınç konuşmasında her yıl düzenledikleri bu etkinliğe  katılanlara teşekkür ederek '' Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kahramanmaraş'ımızın kurtuluşunda Vatan Millet uğrunda Şehit düşen ve bizlere hür bir vatan bırakanlara şükranlarımızı sunuyoruz.Böyle bir günde bizleri yalnız bırakmayan Kahramanmaraş lı ve Erdemli li hemşerilerimize da ayrıca gönül dolusu şükranlarımızı arz ediyoruz.Kurtuluş savaşında Maraş düşmana karşı verdiği mücadelede çok zor günler geçirmiş İstiklali uğruna Şehitler gaziler vermiştir.İstiklal marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy un dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklal MARŞI yazdırmasın dediği gibi bizde diyoruz ki Allah bu millete bir daha düşman işgali altında zor günler yaşatmasın '' Dedi. Kahramanmaraş'ın kurtuluş destanının yazıldığı 12.şubat 1920 destanı       ile  ilgili de Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk da yaptığı konuşmasında:

            ''Kahramanmaraş Kurtuluş Savaşında düşman işgalinden ilk kurtulan şehirdir.Maraşlılar Sütçü İmam'ın, Rıdvan Hoca'nın Arslanbey'in Adem Çavuşun yaktıkları kurtuluş meşalesinin yolunda ''Maraş Bizlere Mezar Olmadan Düşmana Gülzar Olamaz.'' Diye destan yazarak sayıca çok üstün ve zamanın en modern silahlarıyla donanımlı düşman ordusunu şehitler vererek kanlarını dökerek Maraş ı Düşman zulmünden kurtarmışlardır. Maraşlıların Maraş ta düşmana karşı sergiledikleri bu ruh, bu inanç, bu mücadele örneğini milletimiz 15 Temmuzda da Türkiye yi bölmek parçalamak yok etmek isteyenlere karşı sokaklara caddelere dökülerek sergilemiş karanlık ihanet şebekelerine fırsat vermemiştir. Yüce Allah bu Aziz vatana milletimize bir daha böyle zor günler yaşatmasın. Milletimiz her zaman bölücülere karanlık odaklara  karşı12 Şubat Maraş'ın kurtuluşu, 15 Temmuz Demokrasi mücadelesi ile her  zaman Devletine sahip çıkacaktır '' şeklinde konuştu.

       Günün anlam ve önemi üzerine yapılan konuşmaların ardından ilgi ile izlenen  etkinliğe katılan davetlilere ciğer ekmek ve ayran ikram edildiği gibi ayrıca çay meşrubat ikramında da bulunuldu. 

         

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.