KABLO HIRSIZLARI YAKALANDI

KABLO HIRSIZLARI YAKALANDI

                Telekoma ait kabloları çalarak öğrencilerin uzaktan eğitim görmelerine engel olan hırsızlık çetesi çökertildi.

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri,  Erdemli İlçesi ve köylerinde meydana gelen Türk Telekoma ait kabloları bağlı olduğu direklerden kesip çalarak,  öğrencilerin eğitimlerini sürdürmelerine engel olan ve vatandaşları mağdur eden suç şebekesinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Şüphelilere yönelik titizlikle yürütülen çalışmalarda, olaylarda sahte plakalarla kullanılan kamyonet üzerinden iz süren ekipler şüphelileri tespit ederek şahısları yakaladılar. Şahısların çalmış oldukları kabloları Erdemli’ye bağlı köy evinde yakıp, bakırları plastikten ayırmak sureti ile hurdacıya satarak menfaat sağladıkları tespit edildi. Yakalanan şüphelilerin daha önceden çeşitli suçlardan bir çok kaydı olduğu, yine aynı şahısların Erdemli merkez ve köylerinde motosiklet hırsızlığı gerçekleştirdikleri tespit edildi, şahısların çalmış oldukları motosikletler ele geçirildi. Çalışma neticesinde 11 olayın failleri tespit edilmiş oldu.

Şüpheliler 12.02.2021 günü sevk edildikleri mahkemece adli kontrol kararı ile serbest kalmış, savcılığın yapmış olduğu itiraz üzerine O.A. ve M.E. isimli şüpheliler tekrar yakalanıp tutuklanmış, diğer şüpheli M.A. nın yakalama çalışmaları devam ettiği kolluk birimlerince bildirilmiştir.

Emniyet kaynaklarınca, çocuklarımızın eğitim hakkı başta olmak üzere, vatandaşlarımızın iletişim haklarına yönelik bu ve benzeri tüm olayların bertaraf edilmesine yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ak saçlı18 Şubat 2021 00:00

    Vay hainller 60 yaşındagece 3 de kalkıp gidiyorum sen se hainlliğin peşindesin . Allah polisimize askerimize zeval vermesin. Rabbim sendende razı olsun.