İYİ PARTİ ERDEMLİ İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ

İYİ PARTİ ERDEMLİ İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ

ERDEMLİ KAMUOYUNA DUYURULUR
Yaklaşık üç yıl önce MHP camiasında Sayın Meral Akşener önderliğinde birçok dava arkadaşımızla demokrasi mücadelesine çıkmıştık. 
Çıktığımız mücadelenin temel amacı, yaklaşık 30 yıldır içinde bulunduğum davamızın siyasi temsili olan partimizin (MHP) iktidarın alternatifi olmaktan ziyade, iktidara destek olduğunu görmemizdi.
Diğer bir amacı da partideki anti demokratik uygulamalar, tabanın-teşkilatın sesine kulak verilmemesi, haksızlık ve hukuksuzluktu. Bu iki ana nedenler ve diğer nedenlerle ilerleyen süreçte parti içi muhalefet; Sayın Meral Akşener, Sayın Koray Aydın, Sayın Ümit Özdağ ve Sayın Sinan Oğan üst kurul delegelerinden yeterli sayıda imza toplayarak Olağanüstü Genel Kurula gitme kararı aldılar.
Türkiye'de bağımsız bir yargı sistemi olmaması nedeniyle, talimatla çıkarılan mahkeme kararlarıyla, malesef demokratik bir kongre yapılamamıştır. Demokratik yolların tıkanması, haksızlık, hukuksuzluk, tabanın-teşkilatın sesine kulak verilmemesi gibi anti demokratik uygulamalar nedeniyle gün geldi; bütün bu zorluklar aşılarak Sayın Meral Akşener liderliğinde İYİ Parti kuruldu. 
Kurulduğu günden itibaren iktidar alternatifi olarak Türkiye'nin umudu olmuştu. Sayın Meral Akşener, parti kurulmadan önceki 2017 yılı Başkanlık referandum sürecinde, İYİ parti kurulduktan öncesinde ve sonrasında da toplantılarda, mitinglerde, geçtiğimiz aylarda Anamurumuzu ziyaretinde, basına yapılan toplantıda Erdemli İYİ Parti İlçe Başkanı olarak bizzat bana (orada bulunan Sayın İl Başkanımız, Sayın İlçe Başkanlarımız, Sayın Milletvekillerimiz ve Sayın Musavvat Dervişoğlu şahittir) yerel seçimlerde teşkilatların görüşü alınacak, gerekirse sandık konup, önseçim yapabileceğimiz sözünü vermişti. Fakat Sayın Meral Akşener tarafından söz verilmesine rağmen, 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde ve bugün gelip çatan 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de tamamen ilçe teşkilatının ve il teşkilatının görüşü dikkate alınmayarak (Tek Adam anlayışıyla) belediye başkan adayı belirlenmiştir. 
Erdemli İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak seçim alabilme ihtimali kamuoyunca çok yüksek bir aday tespit edip, rapor hazırlayarak il teşkilatımıza ve genel merkeze bildirmemize rağmen teşkilat olarak dikkate alınmamamızın derin üzüntüsünü yaşadık. 
Dikkate alınmayan bir İlçe Başkanı olarak, göreve devam etmemin partime faydalı olamayacağı inancı ile 11 Aralık 2017 tarihinde kurucu İlçe Başkanı olarak atandığım ERDEMLİ İYİ Parti İlçe Başkanlığı görevimden 21 Ocak 2019 tarihi itibari ile istifa ettiğimi tüm Mersin kamuoyuna duyuruyorum. 
İlk günden itibaren benimle bu kutlu yola çıkan, gecesini gündüzüne katan, cebindeki üç kuruşunu bu uğurda harcayan, bize gönül veren, emek veren, güç veren üyelerimizden, yönetim kurulu üyelerimizden haklarını helal etmelerini istiyorum.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
FAZIL KOŞAR
Onlar, şerrinden emin oldukları için,
Dostlarını kendilerinden uzak tuttular.
Kendilerine bağlamak için de; düşmanlarını yakın tuttular.
Yakın tuttukları düşmanları dost olmadı.
Ama uzak tuttukları dostları düşman oldu.
Herkes düşman safında toplanınca, yıkılmaları mukadder oldu...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.