İSTİKLAL MARŞI YÜKSEK SESLE OKUNMAYA DEVAM EDECEK

"İSTİKLAL MARŞI YÜKSEK SESLE OKUNMAYA DEVAM EDECEK"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen '8'inci Geleneksel 7'den 70'e İstiklal Marşı Okuma Yarışması Ödül Töreni'ne ve Atilla Yılmaz konserine katıldı. Başkan Kocamaz, konuşmasında 'Bir devletin varlığı, bayrağı, dili ve İstiklal Marşı ile ispatlanır' dedi.

75. Yıl Tarsus Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Emre Bircan, Mezitli Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa İzci, Erdemli Ülkü Ocakları Başkanı Cevat Şahin, Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Recep Özdemir, Ülkücü İşçiler Derneği Tarsus Şube Başkanı Levent Balcı, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gençlere seslenerek, "Geleceğimizin teminatı sevgili gençler, sevgili çocuklar. Bu güzel akşamda sizlerle beraber olmaktan ve bu coşkulu havayı solumaktan çok büyük bir onur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı sevgili Ocaklılar, her zaman olduğu gibi milli ve manevi değerlerimize, İstiklal Marşımıza sahip çıkmakta ve bu tür etkinlikleri her geçen yıl daha da coşkulu şekilde sürdürmektedir. Bir devletin varlığı bir bayrağı, bir dili, bir de İstiklal Marşı ile ispatlanır. Merhum Mehmet Akif'in o çileli günler neticesinde yaşanan olayları Türk Milleti ile özetlediği İstiklal Marşımız, gerçekten dünyanın hiçbir marşına benzemez. Kendine özgü bir ruhaniyeti, milli ve manevi değeri vardır. Onun için İstiklal Marşını söylerken ve dinlerken insanlar hem saygı gösterir hem de ibadet aşkı ile onu en güzel şekilde söyleme gayretine girerler" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece İstiklal Marşı'nın dünyanın ve Türkiye'nin her tarafında yüksek sesle okunacağının altını çizen Başkan Kocamaz, "Bizler belli yaşlara geldik, gidiyoruz ama bu ülke hür ve bağımsız olarak yaşamaya devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece İstiklal Marşı dünyanın ve Türkiye'nin her tarafında yüksek sesle okunacak. Tarsus Ocak Başkanı ve yöneticilerine teşekkür ederim. Erzurum'un kurtuluşunun 99'uncu yılı ve İstiklal Marşının TBMM'de kabul edildiği bu önemli günümüzü sizlerle paylaşıyor olmaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Yüce Allah'a emanet olun" dedi.

Ülkücü yemini ile devam eden etkinlikte, 8'inci Geleneksel 7'den 70'e İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nın birincisine dizüstü bilgisayar, ikincisine yarım altın ve üçüncüsüne çeyrek altın hediye edildi. "Başkan Kocamaz Seni Kimse Yıkamaz" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganlarının atıldığı salonda, etkinlik Atilla Yılmaz konseri ile devam ederken, salonu dolduranlar coşkulu dakikalar yaşadı. 8'inci Geleneksel 7'den 70'e İstiklal Marşı Okuma Yarışması Ödül Töreni'nde birinci olan Yaren Ayar İstiklal Marşı'nı okurken, Atilla Yılmaz, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına yazdığı 'Gittin Yiğit' isimli parçasını seslendirdi.

Günün anısına Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Emre Bircan, Başkan Kocamaz'a plaket takdim etti.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.