HERKES KAFASINA GÖRE YARDIM TOPLAYAMAZ

HERKES KAFASINA GÖRE YARDIM TOPLAYAMAZ

Türkmenoğlu, ''Camilerde yardım toplamanın bazı şartları vardır, bu şartlar yerine getirilmeden derneklerde dahil olmak üzere kimse kendi başına yardım toplayamaz. Toplarsa hukuki anlamda işlem yapılması gerekir'' dedi.

Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu eğitim öğretime devam eden ve yaz Kur'an Kurslarındaki yapılması gereken iyileştirme çalışmaları hakkında Kur'an Kursu Dernek yönetimleriyle istişare toplantısında bir araya geldi

Cami ve Kuran Kursu derneklerinin de bir anlamda sivil toplum kuruluşları olduğunu, Camilerde ve Kuran Kurslarında yapılacak olan her türlü iyileştirmelerin müftülük ile istişarede bulunularak yapılması gerektiğini belirten Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, "Cami ve Kuran Kurslarımız Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı birer devlet kurumudur. Camilerimiz ve Kurslarımız ile ilgili yapılacak her türlü iyileştirmelerin müftülüğümüzün bilgisi dâhilinde yapılması gerekir. Bazı şehirlerde yaşanan olumsuz olaylardan sonra aynı olumsuzlukları bizlerinde yaşamaması için gerekli tedbirlerin alınması zaruri hale gelmiştir. Hem biz müftülük olarak hem de sizler dernek yönetimleri olarak zor duruma düşmemek adına kurslarımızda bazı yasal düzenlemelerin yapılması, eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir. Kurslarımızın yangın merdivenleri, yangın söndürme cihazları, yıldırım atmasına karşı paratöner kurulumlarının yapılması, mutfaklardaki yanıcı maddelere karşı alınması gereken önlemlerin alınması ve kursların çevre güvenliği konusunda gerekli tedbirleri almak ve yerine getirilmesi gerekmektedir." Dedi.

Türkmenoğlu, Camilerde yardım toplamanın bazı şartları vardır, bu şartlar yerine getirilmeden derneklerde dahil olmak üzere kimse kendi başına yardım toplayamaz. Toplarsa hukuki anlamda işlem yapılması gerekir. Şartlar yerine getirilerek, gerekli izinler alınarak toplanan yardımlarda nere için toplandıysa hiçbir şekilde kesme yapılmadan tutanakla en kısa süre içerisinde müftülüğümüze teslim edilmesi gerekmektedir. Burada dernek yöneticilerimizin duyarlı ve dikkatli olmasını istiyoruz. Bu hayır hizmetlerini yerine getirirken birbirimize ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde bu istişare toplantısının hayırlara vesile olacağı kanaatindeyim'' dedi.

Kurslarda yapılması gereken çalışmalar hakkında Erdemli İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Şeref Dindoruk dernek başkanlarına ve din görevlilerine sunum yaptı.

Gerekli bilgilendirmelerden sonra istişare toplantısına katılan dernek başkanlarının da çözüm önerileri konusunda düşünceleri alındı.

 

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.