Hedef 60 milyon kredi vermek

Erdemli Esnaf Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aksay, yıl içinde olağanüstü bir durum yaşanmadığı takdirde hedeflerinin 2016 yılında üyelerine 60 milyon TL kredi vermek olduğunu söyledi.

Yönetim kurulu toplantısı sonrası gazetecilere  kooperatif çalışmaları hakkında  değerlendirmelerde bulunan Aksay, kooperatife üye bin 500  üyelerinin bulunduğunu bunlardan bin esnafa 2015 yılında 30 milyon TL plasman sağladıklarını bu yıl bu rakamı iki katına çıkartmayı hedeflediklerini belirterek, verilecek olan kredinin Erdemli ekonomisinin büyümesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Aksay, ''Erdemli ilçesi her yönü ile  hem Mersin ilçeleri içerisinde hemde bölgede her geçen gün istikrarlı büyüyen tek ilçe. İlçe büyürken esnafta büyüyor ekonomik desteğe ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle verilecek olan kredi  ilçe ekonomisinin büyümesini sağlayacak'' dedi.

Sıkıntısız ve sancısız büyümenin olamayacağını  anımsatan Aksay, ''Eğer bir yerde büyüme var ise sıkıntı da mutlaka olacak. Bölge Kooperatifleri arasında Tarsus'tan sonra üyelerine en fazla kredi veren kooperatifin Erdemli Esnaf Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi olduğunu kaydeden Aksay, kooperatif olarak esnafın yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti. 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.