HASAN DOYDU MHP'DEN İSTİFA ETİ

HASAN DOYDU MHP'DEN İSTİFA ETİ

En son Genel seçimlerde MHP Mersin Milletvekili Aday Adayı olan Avukat Hasan Doydu yaptığı açıklamada ''Mhp'de geçen yıl yaşanan ve türlü şekilde engellenen yasal kongre süreci de bir kırılma noktası iken bu parti içi mücadele olarak tarafımızca bir ayrılma nedeni görülmemiştir.15 temmuz cunta kalkışması ile Devletimizin beyin hücrelerine girildiği ve bekasının tehlike de olduğu,bu nedenle devletimizi temsil edenlerin geçmişteki siyasetlerine bakılmaksızın destek verilmesi gerektiği doğrudur. 
Ancak,bu destek onların geçmiş siyaset ve amaçlarına ortak olmayı,hele ki Atamız'ın emaneti Cumhuriyetimizin,parlamenter demokrasi ve Üniter Devlet sistemin temel esaslarına tehdit oluşturan bu anaya değişikliğine evet demeyi de gerektirmemektedir. 
Referandum sürecinde, bir oyum var,beyanıyla ülkücüleri tercihlerinde serbest bırakır görüntüsüne rağmen, kongre sürecinde gösterilmeyen tepki ve koruyuculuğun Genel Merkez talimatıyla referandum sürecinde "kardeşi kardeşe hedef gösterme" şeklinde ortaya konulması, Devletimizin bekasının en önemli savunucuları olan ülkücüler için kazılan bir hendek olmuştur.
Gelinen nokta da; ortak olunan siyaset toplumda ve ülkücü milliyetçi camia da kabul görmemiştir. Parti aidiyetine göre, partiliyim ama Referandumda hayır verdim, bir daha asla oy vermeyeceğim, şeklindeki beyan milliyetçi muhafazakar fikriyat ve terbiye ile asla bağdaşmadığı gibi siyasi ahlaka da uygun olmadığından görülen lüzum üzerine Mhp'den istifamızı vermiş bulunmaktayız. 
Bu günden itibaren, bu genel merkez temsiliyetine göre bu Mhp'si ile ilgimiz kalmamıştır.
Ancak, Başbuğumuzun emaneti olan bu fikriyatı ve fikriyatın hakim olduğu Mhp'sini kalbimizden kimsenin atmaya hakkı ve haddi de yoktur. 
Büyük Türk Milletine hizmet etmek adına yolu ülküden geçenlerle bir gün buluşmak dileği ile tüm gönül dostlarına,yol arkadaşlarıma ve kamuoyuna saygılarımı sunarım'' dedi.
Avukat HASAN DOYDU

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.