HALK EĞİTİMİ MERKEZİNİN GENÇ KURSİYERLERİ ÇEYİZLERİNİ MUHTEŞEM SERGİ İLE TANITTILAR

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün   Sarıyer Mahallesinde açtığı 17 kursiyerin katıldığı 'Çeyiz ürünleri hazırlama ve kırkyama' kursu sona erdi. Kursun sona ermesinin ardından kursiyerlere sertifikaları verilirken aynı zamanda kurs süresince yapılan el emeği göz nuru ürünlerde sergilendi. 

 

         Belge töreni ve sergi açılışında konuşan Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer OKUR , "Büyük emeklerle hazırlanan ve yıl boyu kursiyerlerimizin el emeği, göz nurundan oluşan el işleri sergimizin açılışına hoş geldiniz." dedi ve halk eğitimin toplum kadar geniş, hayat kadar çeşitli olduğunu belirtti. Müdürlüğümüz her yaşa, ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüşmüştür. Yaygın eğitim, toplumda sorumluluk yüklenmiş bireylerin ve toplumların çalışma gücünü arttırmak, yaşam seviyelerini yükseltmek için yapılan planlı, programlı ve hayat boyu devam eden bir eğitimdir.   Hayat Boyu Öğrenme Stratejisi Planı'nda özellikle yetişkinlerin sürekli öğrenmeleri, öğretim fırsatlarından yararlandırılmalarının kolaylaştırılması, dezavantajlı, vasıfsız genç insanlar, yaşlılar, işsizler, engelliler olarak tanımlanan bireylerin eğitime erişimlerinin sağlanması görevi Halk Eğitim Merkezlerine verilmiştir. Müdürlüğümüz bu görevi  en iyi şekilde ifa etmektedir.

         Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer OKUR , sözlerinin devamında Kursa katılanların çoğunluğunun  genç kızlardan onların da  bir kısmının  nişanlı olduğunu ve kızlarımız kursumuzda çeyizlerini hazırlıyorlar. Burada hazırladıkları çeyiz ürünlerini dışarıdan alsalar çok pahalıya mal edeceklerdi şimdi hem kursa katılıp meslek öğrendiler hem de çeyizlerini ucuza mal ettiler. Kursiyerlerimiz hem meslek öğrendiler , hem de  öğrendikleri meslekten elde ettikleri gelirle de aile bütçelerine katkıda bulunmuşlardır. Usta öğreticimizi , kursiyerlerimizi ve ailelerini kutluyorum. Başarılarının devamını dilerim. Bütün insanlarımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyorum dedi.

 

         Sarıyer Mahallesi Muhtarı Hacı Bekir DEMİRASLAN da köylerinde Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 8 yıldır kurs açıldığını belirterek, "Genç kızlarımız çeyizlerini açılan bu kurslarda hazırlıyorlar. Kursa katılan kızlarımız hem daha ekonomik olarak çeyizlerini hazırlıyorlar, kendi evlerini kendi isteklerine göre şekillendiriyor ve süslüyorlar. Ben bu kursların açılmasında emeği geçenlere, kursa katılarak essiz eserler ortaya çıkaran kursiyerlere, köyümüz deki sergimizin açılışına uzaktan ve yakından gelen davetlilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

 

Konuşmaların ardından kursiyerler belgelerini Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer OKUR, Sarıyer Mahallesi Muhtarı Hacı Bekir DEMİRASLAN , Muhtar azaları  ,   Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Serkan ZÜYLİ ile kurs usta öğreticisi Zehra TOPBAŞ 'ın elinden aldı.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.