HALK EĞİTİMİ MERKEZİNİN DÖRT DÖRLÜK SERGİSİ

HALK EĞİTİMİ MERKEZİNİN DÖRT DÖRLÜK SERGİSİ

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün Akdeniz Mahallesinde Nermin KALLE usta öğreticiliğinde , bayanlara yönelik olarak 6 ay süren 19 kursiyerin katıldığı Filografi , Kırkyama ve Çeyiz Ürünleri Hazırlama kurslarının Sergi açılışı yapıldı. Sergide Filografi tekniği ile yapılan tablolar dikkat çekti.

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ömer OKUR , ‘Hayat Boyu Öğrenme Kavramı’ doğrultusunda “Her zaman, her yerde ve herkes için eğitim prensibinden hareket ederek toplumun her kesimini hedef kitlesi olarak kabul ediyoruz .İnsan hayatının her alanında ona gereken eğitimleri bilgi ve becerileri kazandırmanın gayreti ve çabası içerisindeyiz. Halk Eğitimi Merkezi olarak en önemli hedefimiz, bilgiyle donanmış, bilgiyi üreten ve kullanabilen insanlarımızın sayısını arttırarak onları hak ettikleri bir yaşam standardına kavuşmalarına yardımcı olmaktır. Filografi , Kırkyama ve Çeyiz Ürünleri Hazırlama kurslarımızın sergi açılışını yaptık. Filografi ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilerek belli örgü teknikleri kullanılarak çeşitli desenler meydan getirilmesi sanatıdır. Kısaca çivi ile telin aşkıdır. Çiviler ve teller filografide iki önemli öğedir. Usta ellerden çıkmış bir tabloya bakıldığında tel ve çivinin birleşiminden bu kadar güzel eserler mi çıkar dedirtecek kadar etkileyici bir sanattır. Bu sanat, zorluğu ve sabır gerektirmesi nedeni ile unutulmak üzeredir. Bayanlar kadar baylar da bunları yapabilirler. Bayanlarımıza ricam ahşaba ,çekice , çiviye ve el işlerine eli yatkın eşlerinizi kursumuza katılmaya zorlatın . Bu sayede onlarda hem hobi edinmiş olurlar , hem de ev dekorasyonuna katkıda bulunurlar , hem de ekonomilerine azımsanmayacak katkıda bulunmuş olurlar. Böylece el ele vererek unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı hep beraber canlandıralım. yöreye özgü çalışmaların kültürümüzü yaşatma ve tanıtmada etkili çalışmalar yaptıracağız. El emeği göz nuru eserler hazırlayan öğretmenimizi ve kursiyerlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Kurs usta öğreticisi Nermin KALLE de Filografi , Kırkyama ve Çeyiz Ürünleri Hazırlama kurslarını açtığını , kursiyerlerinin yaptıkları ürünlerin çoğunluğunu sattıklarını ve yeni sipariş aldıklarını söyledi.

Sergiye Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ali CİLA , Ak Parti Milletvekili aday adayları Mehmet TAŞKIRAN ve Mihri BİLGEN , Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gülten YILDIRIM , Kargınarı mahalle başkanı Zeynel YAZAR ve bir çok sanatsever katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.