HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ÜZÜMLÜ ' LÜ KADINLARI MESLEK SAHİBİ YAPTI

         Belge töreni  açılışında konuşan Üzümlü Mahallesi muhtarı Mustafa BAŞBİLEN ,mahallesinde  Halk Eğitim Merkezi  ve İşkur  işbirliği içinde  Mantar Yetiştiriciliği ve Zeytin Yetiştiriciliği  kurslarının açıldığını bu kursların açılmasında desteklerini esirgemeyen AK Parti İlçe Başkanıma, Halk Eğitim Merkezi Müdürüme, Mersin İşkur İl Müdürüme ve Orman Bölge Müdürüme çok teşekkür ederim. Kursların mahallesinde vatandaşın ayağına gelinerek açılması bizleri çok memnun etti. Köyümüzün ufku açıldı. Mantar ve Zeytin Yetiştiriciliği kursları ile özellikle  ev hanımlarımız meslek sahibi olarak aile ekonomisine katkı sağlamaya başladılar. Muhtar olarak bu tür  kursların devamını talep ediyorum Ben bu kursların açılmasında emeği geçenlere,  kursiyerlere, köyümüz deki  belge törenine uzaktan ve yakından gelen davetlilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

         Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer OKUR , Mersin İşkur İl Müdürlümüz ile Üzümlü Mahallemizde Mantar ve Zeytin Yetiştiriciliği kursları açtık. Vatandaşlarımız hem kursumuza katılarak sertifika sahibi oldu hem de İşkurdan her gün 20 TL yevmiye aldı. Kurslarımıza katılanların bayan olması ayrıca daha büyük önem taşımaktadır. Bayanlarımız meslek sahibi olarak aile ve ülke ekonomisine  katkı sağlamaya başladılar. Tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de yaygın eğitimin gün geçtikçe öneminin artırmaktadır. Dolayısıyla çocuklarımızı, gençlerimizi, yetişkinlerimizi ve tüm aileleri hızla değişen, gelişen ve topluma uyum sağlayacak ve bu toplumda fonksiyonel olarak yer alacak bir seviyeye getirmek için çalışmak ve seferber olmak durumundayız. Hayat  boyu eğitim anlayışına dayanan yaygın eğitim pek çok ülkede yaşamın ve toplumun bütün alanlarıyla bir bütün oluşturmakta, bireylerin gizli güçlerini ve yeteneklerini açığa çıkartmaktadır. Hızla değişen koşullara uygun olarak geliştirmekte ve sistematik bir biçimde işe hazırlanmaktır" dedi. Sözlerine devam eden Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer OKUR  , Kursiyerlerimiz hem meslek öğrendiler , hem de  öğrendikleri meslekten elde ettikleri gelirle de aile bütçelerine katkıda bulunmuşlardır. Usta öğreticimizi , kursiyerlerimizi ve ailelerini kutluyorum. Başarılarının devamını dilerim. Bütün insanlarımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyorum dedi.

        Ak Parti İlçe Başkanı Serkan TANRIKULU konuşmasında kursların açılmasına vesile olanlara teşekkür ederim. Kursa katılanların çoğunluğunun kadınlar olmasının kendisini mutlu ettiğini kadınların hayatın her alanında aktif olarak yer alması gerektiğini kursiyerleri başarılarından dolayı tebrik ettiğini ve başarılarının devamını dilerim dedi.

        Ak Parti Mersin Milletvekili adayı İbrahim GÜL ,  muhtarımızı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzü , öğreticilerimizi ve kursiyerlerimizi  tebrik eder,  başarılarının devamını dilerim.  Meslek edinme kursları sayesinde ev hanımlarımız  kendilerine iş imkanı sağlayarak ürettiklerini satarak para kazanıyorlar. Bu tür kursların daha da yaygınlaşmasını temenni ediyorum dedi .

    Konuşmaların ardından kursiyerler belgelerini Ak Parti Mersin Milletvekili adayı İbrahim GÜL , Ak Parti İlçe Başkanı Serkan TANRIKULU , Ak Parti  eski İlçe Başkanı Halit ÇORTUL , Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer OKUR,  Müftü M.Sami RAMAZANOĞLU , Üzümlü Mahallesi muhtarı Mustafa BAŞBİLEN, Avcılar Derneği başkanı Faruk ERCAN, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Serkan ZÜYLİ ile kurs usta öğreticileri Muhammed Doğanay ve Sebile Boran'ın elinden aldı.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.