HALİL METİK GÜVEN TAZELEDİ


HALİL METİK GÜVEN TAZELEDİ

Erdemli Esnaflar Odası Başkanı Halil METİK'in karşısına aday çıkmıyor.

Esnaflar Odası Başkanlığı seçimini 8. Defa kazanan Metik yoluna devam ediyor.

Halil Metik seçimde yaptığı konuşmada ''Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odasının asıl sahipleri; mutlu günlerinde mutluğunuzu paylaştığım, üzüntülü günlerinizde üzüntülerinizi  paylaştığım, maddi ve manevi durumlarınızda yardımcı olmaya çalıştığım, yol arkadaşlarım, can yoldaşlarım, çok saygıdeğer Esnaf arkadaşlarım;

Odamızın Genel Kuruluna katılmanızdan dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımızı sunarım.

Öncelikle ebediyete intikal etmiş olan bütün Esnaf ve Sanatkarlarımıza Allah’tan Rahmet diler, geride kalan ailesine sabırlar dilerim.

Değerli Esnaf Kardeşlerim; Bildiğiniz üzere Odamızın bir önceki Genel Kurul toplantısını 15 Ocak 2014 tarihinde sizlerle beraber gerçekleştirdik.Aradan geçen 4 yıl içinde Yönetim Kurulumuzun gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan bazılarını ana başlıklar altında sizlere sunmak istiyoruz.

Bilindiği üzere 1998 yılında 4369 sayılı kanunla götürü usulde vergilendirme kaldırılmış, basit usul vergilendirme getirilmiştir. Odamız bünyesinde halen 400 civarında esnafımızın muhasebe işlemleri daha düzenli hale getirilmiş olup; sorunsuz bir şekilde yürütülmektedir.

İlçemizde Marangoz ve Ağaç İşleri İşletmeciliği yapmakta olan üyelerimizi Teknolojiyi yakından takip edebilmeleri,  yenilikleri  daha yakından takip etmeleri amacıyla TÜYAP tarafından düzenlenen İstanbul Ağaç İşleme Fuarlarına, Bursa İnegöl’de 2015 mobilya ve Dekarasyon fuarına ve 2016 yılında Kayseri Mobilya Fabrikasına gitmelerini sağladık.

Üst kuruluşumuz olan Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığımızın da katkılarıyla üyelerimize KOSGEB tarafından verilmekte olan faizsiz kredilerin müracaatında mesai saatleri içerisinde sistemin de çalışmamasıyla gece geç saatlere kadar Odamızda KOSGEB veri tabanına giriş yapılmasını sağladık. 

Odamıza bağlı Elektrikçi esnaflarımızı teknolojiyi yakından takip edebilmeleri ve gelişmeleri görebilmek amacıyla,Moskova’da yapılan Elektrik aydınlatma fuarına gönderilmesini sağladık.

Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığınca  Ankara’da düzenlenmiş olan Mersin Tanıtım günlerinde de Odamızca stant açtık. Odamızın sesini duyurduk

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konfederasyonumuz ve Avrupa Birliği tarafından yürütülen ADAPTESK projesi kapsamında Mersin İlimiz pilot bölge olarak seçilmiştir. Bu proje kapsamında İlimizde en çok  Esnaflarımıza yönelik eğitim Odamız tarafından verilmiş olup; Girişimcilik, İşletme,  Kişisel Gelişim ve   Müşteri Memnuniyeti, Satış Pazarlama, Kişisel Bakım eğitimleri ile ilgili konularda,siz değerli Esnaf kardeşlerimize ilçemizde verilmiştir.

Erdemli  Esnaflarımızı temsilen Sosyal Yardımlaşma Fonu, Tüketici hakları Hakem Hayeti, halen görev almaktayız. Muhtaç kimselere yardım yapılan bu kurumlarda sizlerin sesini duyurmaktayız. Dolayısı ile bu kurumlarda sizlerde  söz sahibisiniz.         

Erdemli Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Eli işi kurslarına Odamızda faaliyet göstermeleri  konusunda yardımcı olduk.

Siz saygıdeğer Esnaflarımıza ve Erdemli Halkımıza yardımcı olmak amacıyla Odamıza ait olan daireleri 9 yıldır,  bedelsiz olarak SGK’ya, kendilerine ait mülkleri tamamlanıncaya kadar tahsis ettik.

Siz değerli üyelerimiz için, Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak farklı meslek dallarında 2500 üyemizin hijyen eğitimi almalarını sağladık.

Üst Kuruluşumuz olan Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğimiz başta olmak üzere İlimizde ve İlçemizde bulunan, hizmet veren, atanmış ve seçilmiş Mülki Amirler, Başkanlar ve Müdürlerimizle de diyaloğumuzu sizler için, en üst seviyede tutmaya çalıştık.

Çok saygıdeğer arkadaşlarım; sizleri temsil etmeye başladığımız günden bu yana yönetim kurulum ve şahsıma kutsal oylarınızla desteklerinizi verdiniz. Bizde sizlere layık olmaya çalıştık. Sizlerin başını hiçbir zaman yere indirmedik, bundan sonra da eğdirmeyeceğiz.

Değerli üyelerimiz;

Yönetim Kurulumuzun yapmış olduğu çalışmalardan bazılarını sizlere sunmaya çalıştım. Faaliyet Raporumuzun onaylanmasını takdirinize bırakıyorum. Yapmakta olduğumuz genel kurul toplantımızın başta Esnaf ve Sanatkarlarımızla, Erdemli İlçemize hayırlı olmasını diler, şahsım, yönetim ve denetim kurulumuz adına hepinize sevgiler ve saygılar sunarım'' dedi

Yeni Yönetim şu isimlerden oluştu.

ESNAFLAR ODASI YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

YÖNETİM KURULU BAŞKANI : HALİL METİK

1-NECATİ UĞUZ

2-MUHSİN SERİN

3-EMİN GÖKSEL

4-HAKAN DEMİR

5-AHMET AKSAY

6-ÖMER EROL

7-CELALETTİN AKBUZ

8-ALİ DOĞAN

9-İBRET GÜCÜŞ

10-HASAN UYGUR

DENETİM KURULU

1-ÖMER YEL

2-VEYSEL TANER

3-DURAN TEKER

 

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.