GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATI POLİSLERİMİZE

MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir ÖZSU, basın temsilcileri ile yaptığı toplantıda "10 Nisan Polis Günü " dolayısıyla bir açıklama yaptı. 

            Özsu yaptığı açıklama da; Basınımızın değerli temsilcileri kıymetli arkadaşlar:

            İlk defa Polis adı verilen gerçek anlamda polis teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis nizamnamesi ile kurulmuştur.

             Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, Demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis teşkilatının 170. kuruluş yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. 

            Güvenlik içinde yaşamak toplumların ihtiyaçlarının en başında gelmektedir. Bireylerin güven içinde olmaları için toplumsal düzeni sağlamak ta devletin en temel fonksiyonlarındandır. 

            Güvenliğin olmadığı bir ortamda, ekonomik kalkınmadan, huzurdan ve insanca yaşamdan söz etmek mümkün değildir. 

Huzurun, güvenliğin ve kamu düzenin teminatı olan Türk polisi, ortaya koyduğu hizmetleriyle ve gösterdiği mücadele azmiyle milletimizin haklı gururu olmuştur.

Sahip oldukları vatan sevgisiyle gece demeden, gündüz demeden faaliyetlerini yürüten polislerimizin bizim açımızdan kıymet ve önemi çok fazladır.

Özellikle terör ve bölücülük başta olmak üzere, suç ve suçlulara karşı gösterilen eşsiz mücadelede Türk polisinin çok büyük rolü ve payı bulunduğu tartışma götürmez bir gerçektir.

Türk milletinin birliğini ve bütünlüğü korumak amacıyla gösterilen taktire şayan gayretin özünde ve merkezinde şüphesiz Türk polisi vardır.

Unutulmamalıdır ki milletimizi; musibetlerden, tehlikelerden ve tehditlerden muhafaza etmek için yoğun emek ve mesai sarfeden Türk polisine yönelik hakaretamiz sözler ve uzanan kirli eller asla amacına ulaşamayacak ve hak ettikleri karşılığı mutlaka alacaklardır.

Polis anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret feragat ve fedakârlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir. 

Türk insanı, can, mal, vatan, bayrak gibi en temel kutsal değerlerin emniyetini sağlamak için, cansiperane görev yapan polislerimize olan şükran borcunu her fırsatta dile getirmektedir. Bu bilinçle, devletinin yanında olmayı kendisi için görev bilen halkımız, her zaman olduğu gibi bu gün de Polis Teşkilatımıza her konuda yardımcı ve destek olmaktadır. 

        Polisimiz, bir kişi ya da grubun polisi değil; Türk milletinin polisidir. Bir kişi ya da grubun güvenliğinin teminatı değil; bütün Türk milletinin güvenliğinin teminatıdır. 

            Polislerimize sadece polis haftasında değil, her zaman saygı göstermeli ve onların görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için onlara her zaman yardımcı olmalıyız. 

Görevlerini icra ederken, hain saldırılar sonucunda şehit düşmüş tüm kahramanlarımıza da Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

            Bu duygu ve düşüncelerle bütün emniyet teşkilatımızın gününü kutluyor; başarılar diliyor; Ata'mızın polislerimizle ilgili veciz sözleriyle basın açıklamamızı sonlandırıyorum. 

            Polis kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat etmelidir. -M. KemaI Atatürk- 

Toplum güvenliğinin en temel öğesi polistir. 

Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanlar karşısındadır. -M. Kemal Atatürk-

MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir ÖZSU

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.