GÖRKEMLİ DÜĞÜN!

GÖRKEMLİ DÜĞÜN! 

            Gazetemizin köşe yazarı ve Erdemli Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Cafer AKSAY ve Atatürk İlkokulu Öğretmeni Naciye AKSAY'IN büyük kızları; kendileri gibi öğretmen olan Büşra Nisa AKSAY ile Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şeflerinden Ramazan TEKİNARSLAN ve Gülay TEKİNARSLAN'IN öğretmen oğlu Gökhan TEKİNARSLAN muhteşem bir düğün töreni ile hayatlarını birleştirdiler. 

            Erdemli Alyans düğün salonunda gerçekleşen merasime, birinci derece yakın akrabaların yanında birçok seçkin misafirde katıldı.

            Genç çiftler salona alkışlar arasında girdi ve ilk danslarını baş başa icra etti. Daha sonra davetliler genç çiftleri pistte yalnız bırakmadı. 

            Genç çiftlerle birlikte davetliler gönlünce eğlenirken, pasta kesimine geçildi. Takı ve atkı merasimi başlamadan önce Erdemli Belediye Başkanı ve belediye Meclis üyeleri ile birlikte salona teşrif etti. Mikrofona davet edilen Mükerrem TOLLU; " salondaki davetlileri selamladıktan sonra, yiğit akranıyla beraberdir. Yani kızımızın babasını ve ailesini çok iyi tanıyoruz. Belli ki oğlumuzun ailesi de seçkin bir aile, Gökhan isminden belli değil mi? diye genç çiftleri tebrik etti." 

            Cafer AKSAY; öncelikle davetlilere böyle bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür etti. Yüce Allah sizlerden razı olsun dedi. Darısı bütün bekârların ve öncelikle sizlerin çocuklarının başına diye dilekte bulundu. Hayatın bir gerçeği ve dönüm noktası olan bu düğün merasiminin ardında asıl görev başlamakta; artık eş seçimi bitti geçime sıra geldi; iyi ve kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta bütün güzellikler birlikte paylaşılacak, sıkıntılar el birliği ile aşılacak dedi. 

              "İçinizden bekârları, köle ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler, Allah onları fazlı keremiyle zengin kılar. Allah geniş lütuf sahibidir, her şeyi çok iyi bilendir." (en-Nur, 24/32) 

            Abdullah bin Ömer (ö. 73/692) bir nikâh akdi yapmaya çağrıldığı zaman şöyle derdi: "Yüce Allah'a hamd ve efendimiz Muhammed'e salatü selam olsun. Filan sizden filanca kızı istiyor. Eğer onu nikâhlarsanız, Allah'a hamd olsun, reddederseniz, Allah'ı bütün noksan sıfatlardan tenzih ederim." (bk. ez-Zühayli, a.g.e., VII, 123)            Cafer AKSAY; bu kısa ve özlü konuşmasından sonra, -bir kızımız vardı, şimdi bir de oğlumuz oldu- dedi.  Takı ve atkı merasimi için Emekli İmam Mehmet GÜLŞEN'i mikrofona davet etti. Mehmet Hoca çok güzel bir konuşmayla takı ve atkıyı başlattı, şahane bir şiirle de sonlandırdı. 

            Daha sonra tebrikler ve davetliler için hazırlanmış pasta, içecek ve diğer ikramlar dağıtılırken; kuşak merasimine geçildi. Kuşak bağlama merasiminde gözyaşları sel olup aktı. Resimler çekilerek salondaki düğün sonlandırıldı.


Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.